Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Den tidligere racerkører Thorkild Thyrring er netop nu i retten, hvor han risikerer at miste kørekortet for at køre for stærkt.
Iført sort jakke og sort sweater er den 68-årige tidligere racerkører mødt op i retten i Lyngby.

I februar blev Thorkild Thyrring fanget i en af politiets fotofælder ude på Strandvejen, hvor han kørte 84 kilometer i timen på en strækning, hvor det kun var tilladt at køre 50.

Thorkild Thyrring erkender at have kørt for stærkt, men hævder at han gjorde det i nødværge.

Thorkild Thyrring hævder, at han blev jagtet af kriminelle og derfor blev nødt til at gasse hårdt op. Som opbakning til sin historie har hans forsvarer indkaldt Se og Hørs chefredaktør, Niels Pinborg, tidligere chefpolitiinspektør Per Larsen  og andre politifolk som vidner. De skal fortælle om begivenhederne omkring Thorkild Thyrrings vidneudsagn mod en rocker-håndlanger for 11 år siden. Niels Pinborg arbejdede på det tidspunkt som kriminalreporter på Ekstra Bladet, hvor han dækkede sagen.

Thorkild Thyrring har tidligere fortalt BT om den episode, der udspillede sig i februar, hvor han følte sig nødsaget til at træde på speederen.

- I den aktuelle situation befandt jeg mig pludselig i en faretruende situation af graverende karakter med nogle biler, hvor det bare gjaldt om at komme væk, væk, væk i en fart, forklarede Thorkild Thyrring til BT.

På spørgsmålet om, hvorfor han ikke kørte stærkere end 84 km/t, hvis han var i livsfare, svarede han:

- Det var nok i den fase, hvor det var ved at være overstået.

68-årige Thorkild Thyrring har allerede to gange tidligere prøvet at miste kørekortet for at køre for stærkt, selv om han blandt andet har forsvaret sig med, at han som racerkører kører mere sikkert end almindelige bilister.

Kortet røg første gang i 2003, og kort efter fik han en bøde, fordi han fortsatte med at køre bil uden kort.

I 2008 blev han taget for at køre 148 km/t på Helsingørmotorvejen, hvor man måtte køre 110. Da han havde tre klip i forvejen, kostede det ham kortet igen, men det kunne heller ikke holde ham fra vejene.

Thorkild Thyrring har deltaget ni gange i Le Mans og var den første dansker der endte i top ti i det franske 24-timers løb.

Andre læser også