Der er fundet en ny til at overtage posten som rigspolitichef.

Der er tale om den nuværende direktør i Kriminalforsorgen, Thorkild Fogde.

Det oplyser Justitsministeriet i en pressemeddelelse onsdag eftermiddag.

»Jeg er glad og stolt over, at justitsministeren vil indstille mig til ny rigspolitichef på et så afgørende tidspunkt, hvor linjerne for fremtidens politi skal tegnes og føres ud i livet. Det bliver en meget stor opgave, som jeg ser frem til at tage fat på sammen med politiets mange dygtige ledere, ansatte og samarbejdspartnere,« fortæller Thorkild Fogde.

ARKIVFOTO af Thorkild Fogde.
ARKIVFOTO af Thorkild Fogde. Foto: Henning Bagger
Vis mere

Han afløser dermed Jens Henrik Højbjerg på posten.

Siden 2017 har Thorkild Fogde været direktør for Kriminalforsorgen.

Inden da har han blandt andet været politidirektør i henholdsvis Nordsjællands Politi, Rigspolitiet og Københavns Politi samt afdelingschef i Justitsministeriet.

I pressemeddelelsen fortæller justitsminister Nick Hækkerup (S) følgende om udnævnelsen af Thorkild Fogde:

»Han har et indgående kendskab til det samlede retssystem og kan skabe rammerne for et moderne politi, der skal tættere på borgerne, og som samtidig kan håndtere den komplicerede organiserede kriminalitet. Jeg er derfor sikker på, at Thorkild Fogde med hans mangeårige topledererfaring er den helt rette mand i spidsen for dansk politi.«

54-årige Thorkild Fogde er uddannet cand.jur. fra 1991.

Han overtager posten som chef for Rigspolitiet med virkning fra den 1. marts.

Den tidligere chef, Jens Henrik Højbjerg, meddelte i slutningen af sidste år, at han ville stoppe efter 11 år på posten for at tiltræde en stilling som politirådgiver ved den danske FN-mission i New York i løbet af sommeren 2020.