Leslie Jørgensens hund Thor er sat til at blive aflivet mandag d. 7. januar klokken 14, fordi Rigspolitiet har afgjort, at den tilhører en ulovlig hunderace (privatfoto).
Leslie Jørgensens hund Thor er sat til at blive aflivet mandag d. 7. januar klokken 14, fordi Rigspolitiet har afgjort, at den tilhører en ulovlig hunderace (privatfoto). Foto: Privatfoto
Hunden Thor skulle være aflivet mandag klokken 14, fordi den ifølge Fyens Politi angreb en gravhund d. 23. september og er en ulovlig hunderace. Men nu er aflivningen udskudt.

- Vi tilslutter os vurderingen fra Fyens Politi, men vi udsætter aflivningen, til retten har vurderet, om der skal føres bevis for, om det er en ulovlig hunderace, siger kommunikationsrådgiver hos Rigspolitiet Thomas Kristensen.

Den 23. september sidste år blev en skæbnesvanger dag for hunden Thor.

Den kom op at slås med gravhunden Mudi, og da politiet opfattede det som et angreb fra Thors side, er den blevet sat i forvaring og er blevet sat til at blive aflivet i dag klokken 14.

Begge hunde kom uskadt fra slagsmålet, men da Thor er en blandingsrace -  en Amstaff-blanding ifølge politiet, er den på listen over ulovlige hunderacer og må derfor lade livet.

Sagen er endt i et juridisk tovtrækkeri, for hundens ejer Leslie Jørgensen afviser, at det er en Amstaff-blanding og mener i stedet, at det er en Old English Bulldog og en Mallorca Mastiff.

Tre uvildige eksperter har givet hundeejeren ret, og foreningen Fair Dog er nu gået ind i sagen og har fået en advokat til at indsende en anmodning til retten i Odense for at lade en uvildig ekspert undersøge, hvilken race Thor er.

Svaret var ikke kommet endnu søndag, og tiden var ved at løbe ud. Meldingen var søndag, at Thor skulle aflives, selvom man ventede på ekspertundersøgelsen. Men nu har Rigspolitiet altså besluttet, at Thor ikke skal aflives, før retten har taget stilling. Hvornår det sker, kan Rigspolitiet ikke sige noget om.

Foreningen Fair Dog har sendt en løbeseddel rundt på Facebook og oversat den til flere sprog, hvor der står 'Stop Thors Murderes! Sagen vækker stor harme på Facebook og er blandt andet blevet del 120 gange af tyske Facebook-brugere.SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.