Terroristen Abdul Aziz Wahhab, der har haft asyl i Danmark i de seneste ni år, skal blive i et russisk fængsel frem til 2013.

»Og derefter skal han ikke have lov til at komme tilbage til Danmark,« sagde indenrigsminister Karen Jespersen i går til DR.

Den talebanske kriger, der har kone og to børn i den københavnske forstad Brønshøj og modtager dansk bistandshjælp, fik 12 års fængsel ved en russisk domstol for bl.a. kidnapning, voldtægt af mindreårige, vold og illegal våbenbesidelse.

Forbrydelserne blev begået mod russerne i den tjetjenske oprørsbe-

vægelses navn. Abdul Aziz Wahhab var rejst til Tjetjenien i 1999 og blev pågrebet af russerne i marts 2000. Kun fordi den palæstinænsiske flygtning har små børn i Danmark, blev straffen relativt lav - Abdul Aziz Wahhab kunne have fået 46 års fængsel for sine forbrydelser.

Abdul Aziz Wahhab menes at have tætte relationer til andre terrorister, der har modtaget penge fra Osama bin Laden, og ifølge Jyllands-Posten var Abdul Aziz Wahhab i 80'erne en del af oprørshæren, der bekæmpede Sovjet-hæren i det besatte Afganistan. Efter krigen sluttede den danske asylmodtager sig til de fanatiske talebaner, der i dag kæmper mod USA.

»Jeg har gjort klar over for Udlændingestyrelsen, at de har visse muligheder for at tage opholdstilladelsen fra ham,« lød det fra Karen Jespersen.

Da Abdul Aziz Wahhab tilbage i 1991 søgte dansk asyl opgav han ifølge Jyllands-Posten falske oplysninger til myndighederne ved at oplyse, at han var flygtning fra Iran. Dermed fik han danske asyl på falsk grundlag, men står indenrigsminister Karen Jespersens ord til troende, bliver den nu ophævet.