Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Teitur Skoubo vil anke sin varetægtsfængsling til Højesteret, siger realitystjernens advokat.

Teitur Skoubo skal fortsat være varetægtsfængslet, selv om han har anket den dom, som han onsdag modtog ved retten i Odense.

Det stadfæstede Østre Landsret fredag.

Realitystjernen blev idømt to et halvt års fængsel for voldtægt men havde ønsket at blive løsladt, indtil sagen kan blive behandlet ved landsretten.

Beslutningen om at stadfæste varetægtsfængslingen møder dog kritik fra Teitur Skoubos advokat.

»Teitur Skoubo blev varetægtsfængslet ved afsigelsen af dommen, med begrundelsen, at løsladelse af ham ville krænke retsfølelsen i befolkningen,« siger forsvarsadvokat Rasmus Sølberg.

»Jeg har dags dato taget initiativ til at ansøge Procesbevillingsnævnet om tilladelse til at indbringe landsrettens kendelse for Højesteret, idet jeg ikke er enig i retten i Odenses samt landsrettens kendelser,« fastslår han.

Rasmus Sølberg understreger samtidig, at Østre Landsret tidligere har omgjort en kendelse fra byretten om, at Teitur Skoubo skulle være varetægtsfængslet efter sit grundlovsforhør.

Og netop fordi Teitur Skoubo var løsladt i perioden frem til sin dom i retten i Odense i onsdags, mener advokaten ikke, at det vil kunne krænke retsfølelsen i den danske befolkning, at han igen nu er på fri fod, indtil voldtægtssagen er færdigbehandlet ved Østre Landsret.

'Paradise Hotel'-vinderen fik sin dom onsdag middag. Her blev han kendt skyldig i at have voldtaget en 25-årig kvinde i Odense i november 2021.

Sammen med fængselsstraffen blev han dømt til at skulle betale 100.000 kroner i erstatning til den 25-årige kvinde.

I dommen lægger dommeren og de to domsmænd desuden vægt på, at det var en voldtægt begået af en offentligt kendt person, der burde være et forbillede.

»Når man trænger ind i nogen mod deres vilje, er det en direkte forsætlig voldtægt,« sagde dommeren

Dommeren henviste også til, at kvindens skader ikke lignede noget, der var forårsaget af lussinger, som Teitur Skoubo selv forklarede, at han havde givet hende. Det lignede mere slag fra en knyttet næve.

Voldtægten fandt sted efter en bytur i Odense i 2021, hvor de to mødtes på natklubben Butchers.

Andre læser også