Videoen viser angiveligt det øjeblik, hvor Yahya Hassan skyder den 17-årige Tolunay Yildiz søndag aften.

Der var stort drama på Kappelvænget i Aarhus Vest søndag aften, da en kun 17-årig dreng blev skudt i foden. Efterfølgende er den kendte digter Yahya Hassan blevet sigtet for at stå bag. Han nægter sig dog skyldig.

Natten til mandag begyndte en video at bleve delt og kommenteret på de sociale medier. Videoen viste angiveligt den kendte digter og samfundsdebattør Yahya Hassen skyde en person.

Østjyllands Politi har været ude og bekræfte, at der har været en skudepisode. Og samtidig har de forklaret, at en 20-årig mand - Yahya Hassan - er blevet anholdt, da man mistænker ham for at være manden, der førte våbenet.

Læs også: Yahya Hassan anholdt for skudepisode i aftes

Skudofferet, som er den 17-årige Tolunay Yildiz, fortæller nu til BT, hvordan han efter eget udsagn blev skudt af Yahya Hassan. Det gør han, mens han støtter sig til et par krykker.

»Yahya Hassan kommer ud af pizzeriaet i Trillegården i Aarhus Nordvest. Men i første omgang kan jeg ikke se, hvem det er. I første omgang ser jeg det bare som en mand, der går forbi med hætten over hovedet. Og jeg kan se, han hiver noget frem. På det tidspunkt, kunne jeg se, det var Yahya Hassan. Og fordi Yahya Hassan går og filmer hele tiden og lægger det ud alle steder på nettet, troede jeg, det var en mobiltelefon, som han skulle til at filme mig med, men så kunne jeg se, det var en pistol,« forklarer Tolunay Yildiz til BT.

Foto: Jens Anton Havskov Hansen
Vis mere

I første omgang blev Tolunay Yildiz skræmt, da han var i området alene. Ifølge den 17-årige råber Yahya Hassan efter ham. Men et eller andet får ham til at vende om og gå tilbage mod Yahya Hassan. Hvorfor ved han ikke.

»Så tog jeg min egen telefon frem og begyndte at filme ham. Som han altid gør. Han råber, han vil skyde mig og pløkke mig. Jeg ved ikke, om jeg troede, han ville gøre det. Men så råber jeg til ham, at han da bare kan skyde mig. Og så gør han det, og skyder, vil jeg tro, fire-fem gange. Han rammer mig en enkelt gang i foden med et skud, gennem ydersiden af højre hæl,« forklarer Tolunay Yildiz.

Foto: Jens Anton Havskov Hansen
Vis mere

Han valgte ikke at ringe til politi eller ambulance, men i stedet blev han kørt til kommune hospitalet i Aarhus af et par venner. Her var han i nogle timer efter, hvor han blev behandlet af lægerne for sit skudsår.

På spørgsmålet om, hvad han mener om Yahya Hassan, siger Tolunay Yildiz, at han ikke har nogle kommentarer.

Men han vil dog fortælle, at han kender Yahya Hassan fra området ved Trillegården, hvor den kendte digter er kommet gennem flere år.

Herunder kan du se det Facebook-opslag, hvor videoen første gang blev delt.

Artiklen fortsætter under opslaget.

På videoen er det svært at se, hvem gerningsmanden er. Men i et Facebook-opslag, som er blevet redigeret så lyset og kontrasten er anderledes, kan man mere tydeligt se, hvad der sker i situationen.