En 19-årig mand fra nordjylland blev natten til tirsdag anholdt og sigtet for at have voldtaget en 16-årig pige på en efterskole i det midtjyske.

Det bekræfter efterforskningsleder Christian Toftemark fra lokalpolitiet i Viborg over for BT.

Hændelsen fandt sted søndag aften på Kongenshus Efterskole mellem Holstebro og Viborg.

»De to er enten kærester eller ekskærester. Det er lidt uklart. Sådan er det nok, når man er 16-19 år. De har i hvert fald en eller anden relation i forvejen,« siger han og forklarer, at den 19-årige er nordjyde og derfor fik politiet assistance fra Nordjyllands Politi, da han skulle anholdes.

Den 19-årige nægter sig skyldig i voldtægten.

Efterforskningslederen fortæller, at den 19-årige var på besøg på efterskolen søndag aften, hvor voldtægten af pige skulle være fundet sted.

Den 16-årige pige går på Kongenshus Efterskole mellem Viborg og Holstebro.
Den 16-årige pige går på Kongenshus Efterskole mellem Viborg og Holstebro. Foto: Google Maps
Vis mere

Den unge mand skal afhøres af politiet tirsdag formiddag, hvorefter han efter al sandsynlighed bliver løsladt igen. Christian Toftemark understreger, at politiet skal have en begrundet mistanke for at kunne fremstille ham i grundlovsforhør og eventuelt siden varetægtsfængsle ham. Så hvis han bliver løsladt nu, betyder det altså ikke, at politiet ikke finder pigens forklaring troværdig. Kun, at man skal have større grundlag for at afgøre, om der kan rejses en sag.

Den 16-årige pige har været gennem en række undersøgelser, som skal bidrage til efterforskningen. Tirsdag har den unge mand også været gennem retsmedicinske undersøgelser.

Ifølge Viborg Folkeblad blev forældre til børn på skolen tirsdag orienteret om sagen.

»Sagen er i gode hænder, og den går sin gang. Vi er ved at orientere vores forældre, og derudover ønsker vi ikke at udtale os,« siger skoleledelsen til Viborg Folkeblad.