Lyt til artiklen

Syv mænd er sigtet for at narre millioner fra ældre. Fire af de anholdte er torsdag blevet fængslet.

Ældre borgere i hele landet er blevet franarret mere end syv millioner kroner, mener politiet.

I den forbindelse blev syv personer onsdag anholdt i det vestlige Aarhus. Fire af dem er torsdag blevet varetægtsfængslet. De sigtes for et stort antal bedrageriforhold begået forskellige steder i landet. De anholdte er mellem 17 og 34 år.

Det oplyser Østjyllands Politi torsdag.

- Vi har haft en intensiv efterforskning, fordi vi har haft en mistanke om, at der var nogen, der bedrog primært ældre medborgere ved at ringe og udgive sig for at være enten fra banken eller Nets. Derigennem har de fået oplysninger om de ældre medborgeres konti, siger politiinspektør Brian Voss Olsen.

Han fortæller, at de anholdte nægter sig skyldige.

Aktionen onsdag var kulminationen på en omfattende efterforskning, der bygger på mere end 380 anmeldelser vedrørende påkaldt "vishing" også kaldet "voice phishing".

Det begreb dækker over typen af bedrageri, hvor gerningsmænd lokker forurettede til at udlevere bank- og id-oplysninger over telefonen.

Fremgangsmåden i sagen har været den samme hver gang. De ældre borgere er blevet ringet op af en gerningsmand, som har udgivet sig fra at være fra vedkommendes bank eller fra Nets, oplyser politiet.

- Der er tale om en professionel gruppering, siger Brian Voss Olsen.

- Det er noget, vi ser på stor alvor med, siger han.

Fire af de anholdte blev torsdag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Aarhus. Her valgte en dommer at varetægtsfængsle dem i foreløbig fire uger. Alle fire nægtede sig skyldige i sigtelserne mod dem.

- Vores vurdering i øjeblikket er, at de fire vil kunne påvirke efterforskningen ved at være på fri fod, siger Brian Voss Olsen.

Østjyllands Politi advarer på det kraftigste imod, at man giver sine bank- eller personoplysninger telefonisk, uanset hvem der ringer. Er man i tvivl, skal man altid kontakte sin bank.

/ritzau/