København plaget af drengebande, der bruger syrebomber. I går blev en lille pige forbrændt af syre i legehus på Nørrebro

En lille pige blev søndag klokken 18 indlagt på Rigshospitalet med kraftige brandsår efter, at hun var blevet overhældt med syre på en legeplads på Nørrebro.

Den få år gamle pige havde kravlet ind i et legehus på hjørnet mellem Guldbergs Plads og Tibirkegade, da det som kunne være en vandballon eksploderede og overhældte hende med en basisk væske.

- Pigen begyndte at skrige. Væsken havde hun fået ud over sine ben, der var blevet voldsomt forbrændt. Men tænk hvis den var hældt ned i hendes øjne, så kunne hun have været blind i dag, siger den centrale vagleder for politiet i København, Søren Viborg.

Her til aften var pigen indlagt på Rigshospitalet, hvor hendes ben skal overrisles med vand i otte timer for at neutralisere skaderne. Brandvæsenet har her til aften været ude at spule legepladsen.

Københavns Politi fortæller, at de for tiden er plaget af en drengebande, der eksperimenterer med syrebomber - og de regner med dette er seneste eksempel. Tidligere har de haft sager med syrebomber i Nørrebroparken.

- Vi skal have stoppet det her uvæsen inden nogen kommer alvorligt til skade. Det her er ikke noget, som man skal lege med, siger Søren Viborg.

Kender du den lille pige, der er blevet forbrændt? Eller kender du nogen andre ofre fra drengebandens leg med syrebomber? Så skriv til bt på btwebmaster@bt.dk eller ring på tlf. 33757534.