Sygeplejersken i retten med sin forsvarer Jørgen Lange.
Sygeplejersken i retten med sin forsvarer Jørgen Lange. Foto: Anne Gyrite Schütt

Hvis anklageren har ret, har hun slået tre patienter ihjel og forsøgt at dræbe en fjerde ved at sprøjte for høje doser medicin direkte ind i deres blodårer. Hvis anklageren ikke har ret, kan hun have været et offer for ondsindet sladder.

Netop den ondsindede sladder var et af omdrejningspunkterne, da den 31-årige sygeplejerske fra Nykøbing Falster Sygehus sidste mandag blev forhørt af sagens anklager og første gang indtog vidneskranken for at give sin version af, hvad der er sket.

Selv forklarede hun i retten, at en 'privat episode' lå til grund for sladderen og den giftige stemning, der derefter opstod på akutafdelingen, hvor hun arbejdede.

»Jeg gjorde noget, som jeg fortrød og ikke skulle have gjort. På en 30-års fødselsdag tog jeg en venindes kæreste med hjem. Det fik jeg lov til at bøde for. Det gjorde selvfølgelig ikke én populær,« uddybede hun senere.

gdsfgdsgf

Det førte efterfølgende til stor splittelse på afdelingen, hvor der opstod to grupperinger.

Én med den 31-årige sygeplejerske og hendes veninder. Og én med dem, som ifølge sygeplejersken stemplede hende og hendes veninder fagligt, fordi de godt kunne lide at feste i deres fritid.

»Jeg har selvfølgelig tænkt, om de gamle uvenskaber og ting kunne spille en rolle i de ting, der nu er opstået bagefter, « lød det fra sygeplejersken med det lange, mørke hår.

gdsfgdsgf

Hvor det sidste mandag var anklager Michael Boolsen, der stillede spørgsmål til den drabstiltalte sygeplejerske, er det denne mandag forsvarer Jørgen Langes tur. Det forløb således:

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.