74-årige Maggi Rasmussen var ved at dø af en overdosis af morfin og Stesolid. Selv husker hun ikke meget.

Nykøbing Falster: Det er ikke meget, den i dag 74-årige Maggi Rasmussen husker fra om aftenen 28. februar og natten til 1. marts sidste år, hvor hun ifølge anklagemyndigheden blev forsøgt dræbt af en 31-årig sygeplejerske.

Det står klart efter den ældre kvindes vidneudsagn ved et retsmøde i Nykøbing Falster. Her er sygeplejersken tiltalt for at have dræbt tre patienter og for at have forsøgt at tage livet af en fjerde. Den overlevende er Maggi Rasmussen.

I retten fortalte det påståede offer mandag eftermiddag, at hun faldt om i sin lejlighed med en blodprop 28. februar 2015, og at hendes ven efterfølgende ringede 112.

Den efterfølgende indlæggelse på Nykøbing F. Sygehus husker hun imidlertid nærmest intet om. Eksempelvis har hun ingen erindring om personalet. Hun ved heller ikke, hvilken medicin hun fik.

Egentlig havde Maggi Rasmussen udsigt til at blive udskrevet 1. marts, men i løbet af aftenen og natten fik hun det dårligt. Hun følte smerter i brystet.

- Ja, det gjorde jeg, svarede hun på anklagerens spørgsmål.

Meget klogere blev retten imidlertid ikke. Efter ti minutter var afhøringen forbi.

I et tidligere retsmøde har en sygeplejerskekollega fortalt, at hun mener at have overrasket den tiltalte stående ved Maggi Rasmussens seng.

I hænderne havde den 31-årige ifølge vidnet to store sprøjter. Den tiltalte påstår, at sprøjterne var tiltænkt andre patienter, men vidnet var sikker på, at stemplerne var trykket helt i bund som tegn på, at indholdet var tømt.

Et par minutter senere holdt Maggi Rasmussen op med at trække vejret. Ved hjælp af modgift lykkedes det at genoplive kvinden.

Senere viste en retskemisk undersøgelse, at Maggi Rasmussen havde en forgiftningsmæssig koncentration af morfin, diazepam og Cordarone i blodet.

Den tiltalte nægter sig skyldig i alle anklager.

/ritzau/