Haps. Politiet kan ikke finde tegn på indbrud i dagklinik. Patientundersøgelser måtte udsættes. Det skriver Kolding Ugeavis.

I løbet af weekenden er der stjålet instrumenter, computere og skærme for en værdi af cirka fem millioner kroner ved et indbrud på Dagklinikken på Kolding Sygehus. Tyveriet omfatter 21 endoskoper, der blandt andet benyttes til tarmundersøgelser, og flere andre forskellige apparater af mærket Olympus.

- Apparaterne er indsamlet fra 30 rum, og tyveriet af endoskoper er sket ved, at udstyr først er taget ned, derefter er endoskoperne fjernet, og så er resten af udstyret hængt tilbage på plads«, fortæller vagthavende hos politiet i Kolding.

Der er ikke tegn på indbrud ved tyveriet, der er sket i løbet af weekenden, fra fredag aften til mandag morgen.

- Der er brugt en form for kort, til at komme ind på afdelingen. Nu skal vi til at undersøge loggen for at se, hvem der har været på afdelingen og hvornår, og om der eventuelt er brugt et falsk kort, til at låse sig ind med«, fortæller vagthavende hos politiet.

Tyveriet medførte problemer for både personale og patienter, der mandag morgen mødte op til aftalte undersøgelser på dagklinikken. 10 planlagte undersøgelser måtte aflyses, mens det lykkedes for sygehuset at gennemføre de mest akutte undersøgelser med indlånte apparater fra sygehusene i Vejle og Aabenraa. Nogle af patienterne måtte sendes med taxa til Vejle, så de kunne undersøges der i stedet.

Kolding Sygehus regner med, at dagklinikken kan køre med normalt antal undersøgelser allerede igen onsdag.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.