Lyt til artiklen

En hård kerne af udenbys rockere har overtaget styringen i HA i Århus. De mere diplomatisk anlagte folk er ude i kulden.

Rockere med lange straffe for drab og dødelig vold har overtaget magten i Hells Angels i Århus, skriver Århus Stiftstidende søndag.

De er sat ind efter udrensningen af en stor gruppe af HA-veteraner med ex-præsident Jimmy Nissen i spidsen.

Den nye ledergruppe er hentet fra andre HA-afdelinger i Randers, Aalborg og København. De er nære allierede med organisationens frontfigur, den drabsdømte »Jønke« Nielsen.

Det var Jønke, der i efteråret satte op mod 10 af HA-Århus’ knap 20 medlemmer på porten. Årsagen til den kollektive afstraffelse var især uenighed om linjen i konflikterne mod indvandrerbander. Den gamle HA-garde i Århus blev opfattet som tilbagelænet og moderat. Medlemmerne fik besked på at bakke op om den hårde linje. Alternativet var at smide deres rygmærker.

Flere kilder siger til avisen, at der bag udrensningen også lå interne trakasserier om penge. I stedet kom københavnske Svend Erik »Svin« Holst, 40 år i front i Århus. Han har blandt andet afsonet en dom for drab på en Bandidos-rocker. Med i ledergruppen er også »K« - Jesper Østenkjær Kristoffersen, 27 år og fra Aalborg. I 2002 blev han dømt for vold med døden til følge, efter at have stukket en mand ned på et diskotek i Jomfru Ane Gade i Aalborg.

Endelig tæller den nye lederklike på Bryggervej i Risskov Niels Christian Hansen, kaldet Gorm. Den ansigtstatoverede 44-årige HA’er har en fortid i HA- afdelingen i Randers.

Skærpet kurs
Vicepolitiinspektør ved Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter Jørgen Isalin siger:

- Den radikale udskiftning af nøglepersoner er et varsel om en hårdere kurs overfor modstandere. Flere af de nye i topledelsen har i modsætning til de HA’ere, der er ude af fællesskabet, begået voldsomme forbrydelser som drab. Når personer, der er dømt for så alvorlige voldelige handlinger, sætter dagsordenen, følger vi ekstra opmærksomt med på sidelinjen.

At der vitterligt er afstukket en hårdere kurs vidner et drabsforsøg på et medlem af Trillegårdsbanden med drive-by-shooting på McDonalds på Randersvej om. Et fuldgyldigt HA-medlem i Århus er netop varetægtsfængslet i den sag sammen med tre håndlangere.

Mindst en af de førende rockere, der blev ekskluderet i efteråret, er atter under Hells Angels vinger på Bryggervej i Risskov. Det er Poul Tang Lystbæk, der en overgang fungerede som »præsident« efter den mangeårige førstemand, Jimmy Nissen.

Derimod har folk som Jimmy Nissen, Jens Skau Bramming, Lars Duus, Claus »Basse« Thinggaard, Simon Elkjær og Dan Andersen alias Chopper tilsyneladende erkendt, at rockerlivet nu er en afsluttet epoke i deres tilværelse.

LÆS MERE PÅ STIFTEN.DK