Den pensionerede overlæge Svend Lings, der onsdag fortalte, at han havde assisteret flere end 10 patienter med selvmord, er blevet politianmeldt.

Det bekræfter Fyns Politi over for TV2.

Politiet modtog søndag anmeldelsen, og de er nu i færd med at undersøge sagen. Anmeldelsen kommer fra Styrelsen for Patientsikkerhed.

I 2014 udgav Svend Lings bogen ‘Hjælp mig - aktiv død’, hvor i han argumenterer for sin sag. Mens han venter på lovgiverne - kun Alternativet går ind for aktiv dødshjælp på Christiansborg - har han valgt at tage sagen i egen hånd og personligt assisteret mindst 10 personer med at begå selvmord, siden han i 2007 siden assisterede den dengang 82-årige, kræftsyge Erika med at tage sit eget liv. Det stod han onsdag frem og fortalte i Radio 24/7, senere uddybede han over for B.T.

»Behandlingsmulighederne var udtømt, og hun led forfærdelig. Hun ville ikke mere,« sagde han om sin seneste fuldbyrdede sag.

Svend Lings sendte en af sine lægekolleger fra foreningen Aktive Læger, en ni mand stor forening af hovedsageligt aktive læger, der arbejder for at lovliggøre aktiv dødshjælp og lægeassisteret selvmord, ud til kvinden med 100 Fenemal-sovemedicinltabletter a 100 mg og kvalmestillende tabletter, som hun blev instrueret i at indtage sammen med rigelige mængder alkohol.

»Man skal tage de kvalmestillende tabletter først, så man undgår opkastning. Alkohol forstærker giftvirkningen af sovemedicinen. Efter 20-30 minutter sover de lige så stille ind. Det er fuldstændig smertefrit. De bliver bare søvnige, og efter nogle få timer - maksimalt et halvt døgn - afgår de ved døden, da blodtrykket daler så meget, at gennemblødningen af organerne bliver så utilstrækkelig, at de holder op med at fungere.«

Kvinden bliver ifølge Svend Lings heller ikke den sidste, som han og hans forening assisterer til at tage deres eget liv. For 10 år siden assisterede han som den første den dengang 82-årige kræftsyge Erika med at tage sit eget liv. Siden har Svend Lings personligt assisteret over 10 personer med at tage deres eget liv med en overdosis af sovemedicin, bekræfter han over for B.T.