Den 23-årige Nicklas Helenius meddelte i juli, at han vendte hjem til AaB efter et mislykket ophold i engelske Aston Villa. Omtrent samme tid blev han taget i at køre gaderæs i Aalborg.
Den 23-årige Nicklas Helenius meddelte i juli, at han vendte hjem til AaB efter et mislykket ophold i engelske Aston Villa. Omtrent samme tid blev han taget i at køre gaderæs i Aalborg. Foto: Jens Nørgaard Larsen

Politiet trækker nu Superliga-spilleren Nicklas Helenius  i retten, efter han og en kammerat kørte om kap i deres Porscher i hjembyen Aalborg. Helenius afviser blankt politiets anklage

Blot få dage efter det blev annonceret, at den tidligere landsholdsangriber Nicklas Helenius var på vej hjem til sin gamle klub AaB efter et mislykket ophold i den engelske klub Aston Villa, blev den unge nordjyde taget i at køre gaderæs i Aalborg.

Aab - RFC

Den 23-årige fodboldspiller og en kammerat kørte ifølge anklagen om kap i deres Porscher 14. juli ved et færgeleje i Aalborg Vestby. Et øde sted, hvor deres kapkørsel næppe ville være blevet opdaget, hvis ikke det var for to politimænd, som lige præcis den aften ved 22-tiden var ude at lufte deres politihunde efter endt vagt.

Fra en bakketop tæt på færgelejet så betjentene to sportsvogne køre om kap på Skydebanevej, forbi byens væddeløbsbane og videre ind på Egholm Færgevej, hvor de gjorde holdt.

Pm. med AaB Aabæøklæøklæ

- Betjentene hører en voldsom larm og ser så de her to Porscher, en hvid og en sort, blæse forbi hinanden med høj fart. Da de stopper ved færgelejet, lykkedes det politimændene at få en snak med dem, og de erkender, at de har kørt ræs, fortæller politianklager Søren Juulsgaard fra Nordjyllands Politi.

Nicklas Helenius afviser, at han har overtrådt loven.

- Det er en håbløs sag, og jeg ved, at jeg vinder den. Jeg har ikke kørt noget ræs. Man har hørt en motor, og jeg bliver overhalet af en anden bil. En Posche larmer, en Harley Davidson larmer, en motorcykel larmer, og der er ikke nogen, der har set noget, siger han.

Helt præcist fortæller betjentene de unge mænd, at de har overtrådt Færdselslovens § 37, som forbyder folk at køre om kap eller køre væddeløb på offentlige veje, fordi det kan bringe andres liv i fare. Det var 'heldigvis' ikke tilfældet her, som anklageren siger. Men det kostede Helenius og kammerat et klip i kortet og en bøde på 2.000 kroner.

ge

Her kunne sagen være afsluttet, men bøderne blev aldrig betalt. I stedet blev erkendelsen ifølge politiet ændret til benægtelse, og derfor skal Nicklas Helenius ligesom sin kammerat møde i Retten i Aalborg for at få sagen afsluttet.

- Egentlig er sagen jo afgjort med et bødeforlæg, og hvis man ikke betaler dette, så bliver sagen normalt afgjort som en skrivebordsafgørelse. Men man kan aktivt ringe ind og sige, at man alligevel ikke vil erkende et forhold, og så skal det afgøres som en sag med vidner og det hele, forklarer anklageren.

'Vidner og det hele' betyder i dette tilfælde de to polititjenestemænd, som skal møde op og forklare, hvad de så og hørte 14. juli.

Aab - FCN-Helenius

- Det sker jo, at vidner ikke helt kan huske det, de har set eller fortalt for måneder siden. Så tvivlen kan komme dem til gode i retssag, siger anklageren.

Derfor skal Nicklas Helenius, som det ser ud nu, møde i Retten i Aalborg 6. november, hvor sagen forventes at kunne afgøres på under en time. Kammeraten, der ligesom Helenius  nægter sig skyldig, kan også se frem til at få sin sag prøvet i retten, men datoen for hans sag er endnu ikke sat.

Helenius forventer dog ikke at møde op.

- Der er jeg i Ukraine, så det kommer ikke til at ske, lyder det fra Helenius.

Når sagerne ikke køres samlet, så kan det ifølge politiet skyldes, at Nicklas Helenius indtil for nylig var bosat i England, hvor han spillede for Aston Villa. I begyndelsen af juli meddelte han, at han var på vej hjem til AaB på en lejeaftale, efter hvad der blev betegnet som et mislykket ophold i Premier League-klubben.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.