Efter Københavns Politi søndag havde løsladt de to, der var mistænkt for knivstikkeriet i et S-tog natten til søndag, dukkede en tredje mand selv op. Han er nu anholdt, fortæller den centrale efterforskningsleder Robert Jensen.

»Det skete, efter vi havde søgt ham på hans bopæl, hvor han ikke var,« siger han.

Der er tale om en 18-årig mand, som vil blive fremstillet i grundlovsforhør mandag formiddag.

Den 18-årige blev identificeret af politiet, mens de to andre var anholdt, forklarede Københavns Politi søndag aften. På daværende tidspunkt ville politiet ikke at gå i detaljer, men sagde, at »der er gode spor i sagen, så det er blot et spørgsmål om tid, før den er opklaret«.

En 25-årig mand blev natten til søndag stukket i maven med en kniv i et S-tog på Nørreport Station i København. Det skete, da han bad de to unge mænd om at dæmpe sig lidt, fordi de befandt sig i en stillekupé. Kort efter knivstikkeriet forlod de to unge mænd toget og forsvandt fra Nørreport Station.

Vidner til knivstikkeriet ydede førstehjælp til den 25-årige mand, der tidligt søndag morgen lå på operationsbordet på Rigshospitalet.

Det 25-årige offer var søndag aften uden for livsfare.

De to gerningsmænd beskrives som yngre mænd i alderen 16 til 19 år. De er af anden etnisk oprindelse end dansk, formentlig af afrikansk oprindelse, og er meget mørke i huden.

Den ene beskrives som 180 til 185 centimeter høj og spinkel af bygning. Han var iført en blå, lang jakke af mærket Canada Goose.

Den anden mand beskrives som lidt lavere end den første og spinkel af bygning. Han var iført en sort, hoftelang jakke og medbragte formentlig en sort rygsæk.

Hvem af de to, politiet har fat i, er der ikke forlydender om.