Liget af den dræbte advokat bæres ud fra retten
Liget af den dræbte advokat bæres ud fra retten Foto: Bjørn Nielsen / alarm112dannark.dk
Det var en advokat for en far i en samværssag, der tirsdag formiddag blev ramt af skud fra et oversavet jagtgevær og dræbt i Københavns Byrets afdeling for foged- og samværssager i Hestemøllestræde i centrum af København.

Skuddet blev ifølge oplysninger til bt.dk affyret af morfaderen til det barn, som striden i retten handlede om.

Også barnets far blev angiveligt ramt af i bl.a. armen og er ifølge politiet i livsfare. Han behandles på Traumecenteret på Rigshospitalet i København.

Hverken barnet eller barnets mor var til stede i retssalen, hvor der i alt befandt sig fire personer.

Her skete suddet birger


Ifølge et øjenvidne i retten, som bt.dk har talt med, gik der flere minutter imellem, at de fatale skud blev affyret i retsbygningen.

- Jeg befandt mig selv i et retslokale på første sal lige over det sted, hvor skyderiet fandt sted. Her hørte vi pludseligt en række skud, og bagefter kom der en ny serie skud, fortæller øjenvidnet, der selv er advokat og altså kollega til den dræbte advokat.- Efter de første skud kiggede alle i lokalet uforstående på hinanden og vi skyndte os over til vinduet for at se ud på Hestemøllestræde. Her kunne vi se en yngre mand ligge på fortovet med blødende skudsår. Han blødte tilsyneladende fra både sin ene arm og et ben, ligesom det også så ud til, at han var ramt i maveregionen, fortæller vidnet.

- Han var i live, da ambulancen kom, og en af de personer, der ydede førstehjælp fortalte bagefter, at han var vred over, at det gjorde ondt.

skudsplit


Efter den første serie skud kunne de omkring en snes tilstedeværende i retslokalet over gerningsstedet høre løbende skridt på trappen uden for, og derfor låste alle sig ud på en bagtrappe for en sikkerheds skyld, indtil politiet kom.

- Efter et godt stykke tid - måske tre-fem minutter - kunne vi igen høre lyden af adskillige skud. Der blev simpelt hen skudt flere gange, og kort efter fik vi af vide af politiet, at der muligvis var en medgerningsmand i bygningen.

- Fire kampklædte politifolk kom ind til os og fortalte, at vi skulle ud af bygningen. Vi skulle gå på række, have hænderne frie og måtte ikke tale med nogen. På hver trappeafsats stod der andre politifolk, og på den måde blev vi sikkert ekskorteret over til rettens hovedbygning på Nytorv.

Her skulle de personer, der havde set noget, afhøres af politiet, og alle blev tilbudt krisehjælp. Enten på Rigshospitalet, hvis man havde set noget - ellers på Bispebjerg Hospital, fortæller den dræbte advokats kollega til bt.dk.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.