Onsdag aften rykkede politi og bandvæsen ud til en storbrand i Hvide Sande. Dagen derpå udvikler den stadig røg.

Det får politiet til at advare beboerne i området.

'Vinden er vendt, så røgfanen nu driver mod syd. Hold dig ude af røgen,' skriver Midt- og Vestjyllands Politi på Twitter torsdag eftermiddag.

Branden opstod i laksefabrikken Atlantic Sapphire, som ligger på adressen Langsand 34 i byen, og blev anmeldt kokken 20.22.

40 personer blev evakueret på grund af den kraftige og farlige røg fra branden, som lå lavt over et sommerhusområde onsdag aften.

»Vi samlede dem i en svømmehal i nærheden, og derfra er de fragtet videre til steder, hvor de kan overnatte,« sagde vagtchef Jesper Brøndum til Ritzau ved 2-tiden natten til torsdag.

Torsdag oplyser Midt- og Vestsjællands Politi på Twitter, at beboerne nu kan vende tilbage til deres boliger.

Men det betyder på ingen måde, at slukningsarbejdet er overstået.

Brand i Hvide Sande.
Brand i Hvide Sande. Foto: Presse-fotos.dk
Vis mere

»Det kommer nok til at tage det meste af dagen at få branden slukket helt,« sagde Jesper Brøndum til B.T. torsdag morgen.

»Det går heldigvis fremad. Nu er brandfolkene begyndt at slukke branden – og ikke kun at holde den nede, som de gjorde i starten,« fortsatte vagtchefen.

Omkring klokken 11 oplyser politiet, at tidshorisonten for slukningsarbejdet stadig er 'ukendt'.

Midt- og Vestjyllands Politi oplyste sent onsdag aften, at det primært brændte i taget, og at branden havde spredt sig videre til en kontorbygning, der er bygget sammen med lagerhallerne.

En af grundene til, at det tager så lang tid at få slukket branden helt, er, at der ifølge indsatsleder fra Brand & Redning MidtVest er tale om en storbrand. Det fortalte indsatsleder Michael Nielsen til TV Midtvest.

Først når branden er slukket helt, og bygningen er kølet af, kan brandteknikere gå i gang med at undersøge, hvad brandårsagen var.

På grund af nogle af de materialer, som var inde i bygningen, tages der ingen chancer, hvad det angår.

»Der er nogle gulvplader, som er behandlet med lud derinde, og det er noget giftigt stads,« siger vagtchef Jens Brøndum torsdag morgen.

Ingen er kommet til skade i forbindelse med branden.

B.T. følger sagen …