Adskillige politivogne kørte tirsdag gennem morgentrafikken med sirener og blå blink, da politiet testede evnen til at håndtere en bevæbnet mand, der går amok og skyder løs på forbipasserende.

Vicepolitiinspektør ved Københavns Politi, Henrik Møller Jakobsen, oplyser til Berlingske Nyhedsbureau, at øvelsen fandt sted for at teste, om de beslutninger, der bliver taget ved »papirøvelsen« rent faktisk også kan føres ud i virkeligheden.

»Der er ikke tid til at sætte sig ned og tænke, hvis der opstår sådan et skyderi med en person, derfor tester vi det daglige beredskab. Situationen kunne være noget, der ligner den med Breivik (som stod bag terrorangrebet mod Oslo og øen Utøya i Norge for halvandet år siden, red.) eller et skoleskyderi, men det er også mange andre scenarier, vi tester,« siger han.

Øvelsen, der fandt sted i Husumgade på Nørrebro i København, sluttede tirsdag formiddag omkring klokken ni. Den varede cirka en halv time, og trafikken blev ikke påvirket af de mange politibiler i området.

BNB

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.