Det var en politijagt og et efterfølgende selvmord, der fredag morgen og formiddag var årsagen til en storstilet politiaktion ved Skærup Rasteplads på Østjyske Motorvej E45 syd for Vejle.

I flere timer var rastepladsen totalt spærret i sydgående retning, så man ikke kunne køre ind på pladsen.

Det skyldtes, at politiet arbejdede på stedet, oplyste Vejdirektoratet.

I begyndelsen var politiet meget tilbageholdende med at fortælle, hvad der var sket på stedet.

»Jeg kan bekræfte, at vi er til stede derude. Mere kan jeg ikke sige lige nu,« lød det fra vagtchef Halfdan Kramer fra Syd- og Sønderjyllands Politi i de tidligere morgentimer.

Det eneste, han på daværende tidspunkt ville forfælle var, at politiet havde arbejdet på stedet siden omkring 03.30 natten til fredag.

Han henviser i stedet til Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP). Det er den myndighed, der blandt andet står for efterforskning af straffesager mod politifolk.

Omkring klokken halv ti oplyser Den Uafhængige Politiklagemyndighed til Ritzau, at afspærringen skyldes et selvmord, som var sket efter en politijagt.

Politiet er fredag morgen massivt til stede ved Skærup Rasteplads på Østjyske Motorvej i sydgående retning. Rastepladsen er totalt afspærret.
Politiet er fredag morgen massivt til stede ved Skærup Rasteplads på Østjyske Motorvej i sydgående retning. Rastepladsen er totalt afspærret. Foto: Presse-Fotos.dk
Vis mere

Politiklagemyndigheden skriver i en pressemeddelelse:

»Den Uafhængige Politiklagemyndighed (Politiklagemyndigheden) modtog den 21. august 2020 kl. 03.45 en underretning fra Sydøstjyllands Politi om, at politiet om natten havde eftersat en bil på motorvej E45. Føreren af bilen, en 31-årig mand, kørte efter en længere eftersættelse ind på en rasteplads ved Skærup og skød sig selv. Han er afgået ved døden. De pårørende er underrettet.«

Det fremgår også af pressemeddelelsen, at Politiklagemyndigheden har indledt en undersøgelse af sagen, som senere bliver overgivet til statsadvokaten.

Rastepladsen blev åbnet igen i løbet af formiddagen.