Politiet er tirsdag massivt til stede i Tønder.

Aktionen betyder blandt andet, at flere elever ikke kunne komme hjem fra skole, da området har været afspærret. 

»Vi har et mistænkeligt forhold og har spærret af, så ingen kommer til skade,« siger vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi Søren Strægaard.

Betjente bevæbnet med maskinpistoler og iført sikkerhedsudstyr er på stedet, og beboere i området får ikke adgang til deres huse, skriver JydskeVestkysten.

»Vi skal have foretaget en anholdelse på en adresse,« siger Søren Strægaard, som ikke ønsker at uddybe, hvad manden skal anholdes for.

Politiaktionen finder sted på Strucks Allé.

Her er en strækning på 150 meter mellem Viddingherredsgade i øst og Plantagevej i vest blevet afspærret af Syd- og Sønderjyllands Politi.

»Vi afventer et indtrængningshold,« fortæller vagtchefen.

En ambulance og en lægebil skulle ifølge JydskeVestkysten også være på stedet.

»Overhold venligst patruljernes anvisninger på stedet,« skriver vagtchefen på det sociale medie X.

Tirsdag eftermiddag blev det afspærrede område, ifølge Ritzau,  udvidet, så det også omfattede Tønder Overbygningsskole på Skolevej.  Men skoleeleverne kan godt komme hjem nu. 

På X skriver politiet i en opdatering: 

'Et område er afspærret. Tidshorisonten er p.t. ukendt. Syd- og Sønderjyllands Politi er i øjeblikket massivt til stede på Strucksalle i Tønder for at foretage en anholdelse.'

'Politiet har afspærret en del af området og beder borgerne om at følge betjentenes anvisninger på stedet af hensyn af egen sikkerhed.'

'Ingen personer er kommet til skade i forbindelse med hændelsen. Politiet har været til stede i området siden klokken 09.41. Tidshorisonten er p.t. endnu ukendt.'

B.T. har tirsdag eftermiddag været i kontakt med kommunikationsenheden i Syd- og Sønderjyllands Politi, men herfra er meldingen, at man endnu ikke har noget at melde ud i sagen.