Politiet har optrevlet en dansk narkotikaring, hvor bagmændene brugte ganske unge kvinder som kurerer.

Fra især Holland og Tyskland klarede de at indsmugle betragtelige mængder amfetamin og kokain til især Vejle og Esbjerg, hvor centrale personer i narkoringen holdt til.

Syd- og Sønderjyllands politi har sammen med Sydøstjyllands politi og Rigspolitiets Rejsehold arbejdet på at optrevle narkoringen siden januar 2012, og på nuværende tidspunkt har en række personer fået lange straffe.

- Det kan undre, at så mange unge mennesker har valgt at være involveret i den organiserede narkotikakriminalitet. De har accepteret en stor risiko for opdagelse og domme, der vil få betydning for resten af deres liv, siger efterforskningsleder, vicepolitiinspektør Hans Roost fra Syd- og Sønderjyllands Politi, i en pressemeddelelse.

Efterforskningslederen håber, at de lange fængselsstraffe vil have en præventiv effekt og få andre unge mennesker, der føler sig fristet af muligheden for at tjene lidt hurtige penge, til at tænke sig om en ekstra gang.

Politiet beskriver, at flere unge kvinder mellem 19 og 26 år blev benyttet til selve transporten. De sigtes for indsmugling af op til 10 kg hård narkotika, mens bagmændene i Vejle og Esbjerg sigtes for indsmugling af op til 50 kg hård narkotika.

De første anholdelser fandt sted den 26. februar 2012 i Vejle, hvor fire personer blev anholdt og 3,9 kg amfetamin blev beslaglagt.

To personer på henholdsvis 21 år og 25 år blev 22. marts i Esbjerg idømt straffe på ni års fængsel, mens en 26-årig kvinde fra Esbjerg, der har haft en afgørende rolle i sagen, er idømt 12 års fængsel.

Foreløbig har ni personer mellem 19 og 26 år fået domme på i alt 53 års fængsel.

Politiet forventer, at sagerne mod de to bagmænd fra Vejle, som er henholdsvis 25 år og 41 år gamle, vil komme for retten i løbet af efteråret 2012.