Politiet har tirsdag ransaget i alt 52 adresser i en større aktion mod bandemiljøet. Bandekonflikten skal ikke have lov til at udvikle sig, siger politiinspektør.

De sjællandske politikredse har i en koordineret aktion med specialenheden Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter (NEC), Task Force Øst (TFØ), Task Force Indbrud (TFI) og Skat slået til mod en række kriminelle personer i bandemiljøet.

Aktionen begyndte klokken syv tirsdag morgen og har resulteret i fund af våben, ammunition og narko, oplyser politiinspektør Kim Kliver, chef for den særlige bandeenhed Task Force Øst.

Han fortæller desuden, at politiet har haft en mistanke om, at en større bandekonflikt kan være på trapperne. Den koordinerede politiaktion med ransagninger på flere adresser i Roskilde, Hedehusene og København skal dæmme op for en potentiel konflikt.

- Vi har på baggrund af vores efterretninger valgt at slå til mod bandegrupperinger på Sjælland. Vi har desværre en formodning om, at en konflikt kan være forestående, men med dagens aktion har vi valgt at sende bandemedlemmerne et tydeligt signal – nemlig at vi under ingen omstændigheder vil acceptere en voldelig konflikt, der er til fare for naboer og borgere, siger Kim Kliver.

Indtil videre er der fundet ti våben, herunder et maskingevær, en maskinpistol, rifler og pistoler samt en større mængde skarp ammunition. Der er desuden fundet en mindre mængde narko.

Skat, som var med i politiaktionen, har beslaglagt cirka 21.000 kroner i kontanter og en Harley Davidson motorcykel.

Ifølge politiet vidner de mange fund om, at bandemiljøet ligger inde med en del våben, og politiet håber med dagens aktion at sende et utvetydigt signal til bandemiljøet.

- Konflikten mellem bandegrupperingerne skal ikke have lov til at udvikle sig. Vi har styrken og redskaberne til at sætte ind, når det er påkrævet, og vi vil i den kommende tid holde et ekstra godt øje med miljøet, siger Kim Kliver og tilføjer:

- Vi vil overvåge grupperingerne meget nøje og slå hårdt ned på al kriminalitet, der udspringer fra personer, der har relationer til bandegrupperingerne.

Ifølge Københavns Vestegns Politi vil den videre efterforskning fortsætte i de enkelte politikredse.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.