Jim Carrey er en af de Hollywood-stjerner der revser den amerikanske våbenlov efter skoleskyderiet på Sandy Hook skolen i Newtown.
Jim Carrey er en af de Hollywood-stjerner der revser den amerikanske våbenlov efter skoleskyderiet på Sandy Hook skolen i Newtown. Foto: GEORGE FREY

Hollywood-stjerner udtrykker deres medlidenhed med ofrene for skoleskyderiet i Newtown og raser mod den amerikanske våbenlovgivning.

Adam Lanzas vanvittige nedskydning af 27 børn og voksne har sendt chokbølger gennem USA. Chokbølgerne er også nået til Hollywood, hvor de kendte lufter deres forfærdelse over tragedien på det sociale medie, Twitter.

- Mine bønner går ud til alle de børn og voksne, der er påvirket af denne forfærdelige tragedie, skriver teenageidolet Justin Bieber på sin twitter-profil.

20-årige Adam Lanza begik fredag et af de værste skoleskyderier i USAs historie, da han efter at have dræbt sin egen mor, likviderede 20 børn og seks voksne på Sandy Hook skolen i Newtown, Conneticut. Det faktum, at hovedparten af ofrene var børn 5 til 10 år gør tragedien ekstra voldsom.

- Disse stakkels ofre. De er bare små engle. Beder for deres familier og de ofre, der stadig kæmper for deres liv, skriver sangerinden Rihanna, ligeledes på Twitter.

Flere store stjerner raser over den såkaldte 'Second Amendment', loven der giver amerikanere ret til at bære våben.

- Våben i vores hjem slår flere uskyldige ihjel end kriminelle gør. I høj grad. I Connecticut-massakren ejede hans mor våbnene, hun er også død nu, skriver skuespilleren Jim Carrey, og han får opbakning fra komiker-kollegaen, Danny De Vito:

- Ingen våbenkontrol! Folk er lige blevet slagtet! Second Amendment mig i røven, skriver han.

Også Kelly Osbourne raser mod våbenloven:

- Det er ulækkert, at folk overhovedet har adgang til våben. Våbenloven burde være strammere. I disse dage og i denne tid burde sådan noget ikke ske, skriver hun på twitter.

Adam Lanza led af en personlighedsforstyrrelse og beskrives som autistisk. Han var ikke tidligere straffet.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.