Henrik Stagetorn har tidligere givet sit bud på, hvilke gode kort, som Peter Madsens forsvare har på hånden i sagen. Det kan du se og høre foroven.

Torsdag vidnede retsmediciner Christina Jakobsen i ubådssagen, og i forbindelse med vidneudsagnet blev obduktionsrapporten læst op af specialanklager Jakob Buch-Jepsen i Københavns Byret.

Her lød det, at man ikke kan fastslå dødsårsagen.

Forsvarer Betina Hald Engmark ankommer til Københavns Byret. Den 22. marts.
Forsvarer Betina Hald Engmark ankommer til Københavns Byret. Den 22. marts. Foto: Martin Sylvest
Vis mere

Det mener forsvarsadvokat Henrik Stagetorn er et vigtigt kort i forsvarer Betina Hald Engmarks hånd, når hun skal forsøge at få Peter Madsen frikendt for drabet på den svenske journalist Kim Wall.

»Det er jo et af forsvarerens stærke kort, at man ikke entydigt kan fastslå dødsårsagen. Det udelukker dog ikke en domfældelse, men det er noget, som forsvareren vil gøre meget ud af senere i forløbet,« siger Henrik Stagetorn til BT og fortsætter:

»Det bliver et klart stridspunkt under proceduren.«

Henrik Stagetorn.
Henrik Stagetorn. Foto: Jens Nørgaard Larsen
Vis mere

Til gengæld konkluderede retsmedicinerne, at stiklæsionerne, som Peter Madsen påførte Kim Wall, er sket tættere på hendes død frem for flere timer efter, som Peter Madsen tidligere har forklaret. Ifølge den drabstiltalte begyndte han først at tildele stik og partere Kim Wall ved syvtiden.

»Lige nu tyder det på, at det billede, der tegner sig, er, at det er en fordel for Peter Madsens, at dødsårsagen ikke kan fastslås, men det er en ulempe, at retsmedicineren siger, at flere af læsionerne kan være påført, før døden indtraf.«

BT har også talt med den tidligere vicestatsadvokat Anne Birgitte Stürup, der fik Amagermanden dømt, omkring udviklingen i sagen.

»Det må vise sig, når bevisførelsen er slut, hvordan det skal vurderes. Man kan ikke bare nå til den konklusion, at fordi det er usikkert, hvad hun er død af, at så falder sagen til jorden.«

Københavns byret.
Københavns byret. Foto: Martin Sylvest
Vis mere

Jens Møller Jensen chef for afdelingen for personfarlig kriminalitet og Anklager Jakob Buch-Jepsen ankommer til Københavns Byret efter en kort pause. Ubåds-sagen fortsætter mod Peter Madsen i Københavns Byret. Tilhørere og mediefolk er mødt massivt op foran Københavns Byret. Sagen fortsætter mod Peter Madsen, torsdag den 22. marts 2018.. Peter Madsen er tiltalt for at have dræbt den svenske journalist Kim Wall på sin ubåd, parteret liget og kastet delene i havet. Sagen begyndte 8. marts 2018. (foto: Martin Sylvest/Scanpix Ritzau 2018)
Jens Møller Jensen chef for afdelingen for personfarlig kriminalitet og Anklager Jakob Buch-Jepsen ankommer til Københavns Byret efter en kort pause. Ubåds-sagen fortsætter mod Peter Madsen i Københavns Byret. Tilhørere og mediefolk er mødt massivt op foran Københavns Byret. Sagen fortsætter mod Peter Madsen, torsdag den 22. marts 2018.. Peter Madsen er tiltalt for at have dræbt den svenske journalist Kim Wall på sin ubåd, parteret liget og kastet delene i havet. Sagen begyndte 8. marts 2018. (foto: Martin Sylvest/Scanpix Ritzau 2018) Foto: Martin Sylvest
Vis mere