Den 22-årige Anders Mark Hansen blev fundet dræbt i skovbunden i Fællesskoven på Stevns 3. marts sidste år.
Den 22-årige Anders Mark Hansen blev fundet dræbt i skovbunden i Fællesskoven på Stevns 3. marts sidste år. Foto: PRIVATFOTO

‘Selvfølgelig har han ikke været med til det her’ sagde en grædende kæreste til den drabstiltalte RLE i retten mandag. Her sidder hendes 28-årige kæreste og hans seks år ældre kammerat TT tiltalt for drabet på Anders Mark Hansen i Fællesskoven på Stevns sidste år.

Det blev en følelsesladet morgen for det første vidne i skranken i retten i Roskilde. Her skulle kæresten til den 28-årige drabstiltalte tømrer RLE forklare om forløbet op til og efter, at den 22-årige Anders Mark Hansen blev fundet bagbundet og dræbt i Fællesskoven på Stevns 2. marts sidste år.

Hun har kun været kæreste med RLE i seks måneder, da han pludselig bliver anholdt og sigtet for drabet på en ung mekaniker fra samme by, Store Heddinge, på Stevns. På drabsdagen, 2. marts 2012, kommer RLE hjem ved 17.30-18.00-tiden, men hun mærker intet anderledes ved ham den dag.

- Han er normal og afslappet, fortalte kæresten til RLE i retten.

Hun ved, at RLE tidligere på drabsdagen har hentet sin bekendt, den seks år ældre fhv. fængselsfunktionær TT på hospitalet Fjorden i Roskilde, hvor han er indlagt med en svær depression. Hvad hun ikke ved er, at RLE kører TT til den nærliggende skov på Stevns, Fællesskoven, hvor den 22-årige Anders Mark Hansen dagen efter findes dræbt. Hvad der præcist sker i skoven den fredag eftermiddag, ved kun RLE og TT, der begge var til stede. Men i dag beskylder de begge hinanden for drabet.

Alligevel mærker kæresten til den i dag drabstiltalte RLE ikke, at noget er anderledes den fredag aften. De går i biografen som aftalt.

- Overhovedet ikke, siger hun og ryster på hovedet.

Men på det næste spørgsmål - om hvornår hun første gang mærker en forandring hos sin kæreste - bryder hun sammen. Anklageren tilbyder hende et glas vand, men hun takker nej og fortsætter med grødet stemme sin fortælling.

- Første gang jeg mærker noget, er da vi går inde i Metro, og vi bliver ringet op og får at vide, at TT var anholdt.

- Hans hånd stod sådan her, siger hun og ryster sin højre hånd foran anklageren.

- Der var noget rusk ragende galt, kunne jeg se.

Stemmen bliver igen vag, da hun skal fortælle, om hun kunne forestille sig sin kæreste være involveret i et drab.

- Jeg ville ikke tro, at han nogensinde kunne have gjort det her. Han kan ikke engang finde ud af at svare mig igen. Det er mig, der står og fægter, når vi skændes, siger hun, opløst i tårer.

En retssekretær går ned og rækker hende et par servietter, mens hun fortæller om anholdelsen.

- Jeg tænkte, at han nok ville komme ud igen om tre dage. Selvfølgelig har han ikke været med til det her. Det skal de jo bare lige finde ud af... siger hun og tørrer sine øjne.

Hun og RLE er, trods ti måneders varetægtsfængsling gennem 2012, fortsat kærester i dag. RLE har i forvejen to børn fra et tidligere forhold, og også den drabstiltalte TT er familiefar med to børn fra to tidligere forhold. Han er i dag også fortsat kæreste med den tjekkiske tolk, Radka, som han mødte tilbage i 2010.

Der ventes at falde dom i sagen 4. februar.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.