'Iben' flyttede fra sit daværende hjem i Store Heddinge, fordi hun og familien ikke kunne holde ud at blive spyttet og råbt af på gaden som tidligere ansat hos - og ven af - den drabstiltalte TT.
'Iben' flyttede fra sit daværende hjem i Store Heddinge, fordi hun og familien ikke kunne holde ud at blive spyttet og råbt af på gaden som tidligere ansat hos - og ven af - den drabstiltalte TT. Foto: Katrine Emilie Andersen
Blev spyttet og råbt af, fordi hun var venner med den mand, der er i dag er tiltalt for at mishandle og myrde den 22-årige Anders Mark Hansen.

For den 47-årige Iben har det haft store omkostninger at være ven, ansat hos og ’næsten søster’ for den 14 år yngre TT, der i disse dage sidder på anklagebænken i retten i Roskilde sammen med en 28-årig medtiltalt. Anklaget for at have dræbt den kun 22-årige Anders Mark Hansen, der blev fundet dræbt i Fællesskoven på Stevns sidste år.

- Jeg har haft det ufattelig skidt. Jeg har ikke ønsket at blive spyttet efter, når jeg var i Netto, eller at mine børn skulle råbes efter på gaden. ’Hvordan kan du være venner med en morder?’ spurgte de. Jeg knækkede helt sammen. siger Iben, mens stemmen bogstaveligt talt knækker over og tårerne kommer.

- Jeg følte, alle kiggede på os. Jeg følte ikke, jeg kunne gå uden for en dør, så var der en journalist ude i hækken eller folk i byen, der pegede af os. Det kan godt være, han har begået en grum gerning, men det er sgu ikke min skyld, siger Iben.

stevns

Stevnsdrabet


Hendes datter er droppet ud af sin skole, og familien flyttet til en ny by, hvor hun ikke ønsker sit rigtige navn ud. Iben er derfor et opdigtet navn.

Hun har kendt den 34-årige TT, siden han som ’ung knægt’ passede hendes datter i børnehaven. Ud af det kom et 16 års langt venskab, og senere ansættelse i hans butik. Hun besøgte ham sidste gang, den 3. marts 2012 på Fjorden, hospitalet i Roskilde, hvor han var indlagt med en svær depression. Men hvad hun ikke vidste var, at han få dage senere ville blive tiltalt for at have begået et mord.

- Der var intet at mærke på ham den dag. Intet. Hvordan kunne han være sådan en kold skid? siger Iben med lige dele ærgrelse og forargelse i stemmen.

Hun er ligesom mange andre spændt på, hvad den 34-årige TT, far til to og tidligere fængselsbetjent, fortæller i retten torsdag. Her skal han for første gang afgive forklaring. På retssagens førstedag var det den medtiltalte 28-årige tømrer RLE, der afgav sin, og her beskyldte han TT for at have begået mordet alene. Også TT nægter sig skyldig i drabet.

Der ventes at falde dom 4. februar.

KØB BT TORSDAG OG LÆS HELE HISTORIEN OM IBEN, DER VAR VENNER MED DEN TILTALTE TT I DRABSSAGEN FRA STEVNS
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.