Dødsulykken søndag er blot en af flere sager om stenkast mod bilister på motorvejen de seneste år.

En udenlandsk families bil blev søndag morgen ramt af en betonklods, der blev kastet ud fra en bro og ned på den fynske motorvej. En er omkommet, mens resten slap med livet i behold.

Det er ikke første gang, bilister bliver udsat for stenkast.

* Søndag morgen blev en udenlandsk familie ramt af betonklods, der blev kastet ud fra en bro ved den fynske motorvej. En omkom, en anden blev alvorlig skadet, mens et barn slap med skrammer.

* I januar i år blev en familie på fire ramt af en 30 kilo tung betonflise, der formentlig blev kastet fra samme bro ved Langesøvej. Moren fik en hovedskade, mens børnene og faren slap uden skrammer.

* I 2011 undgik to betjente alvorlige skader, da deres patruljevogn blev ramt af en cirka to kilo tung betonsten, som blev kastet ned fra en gangbro i Brabrand ved Aarhus.

- Forruden blev knust, og den ene betjent blev ramt i benet. Samme sted blev en patruljevogn få måneder tidligere ramt af en større knækflise.

* En sten smadrede i 2009 forruden på en bil, som kørte på motorvejen i det sydøstlige Odense. Den kvindelige fører slap uskadt.

* Seks måneder tidligere var der en lignende episode i Odense, hvor en 17-årig dreng på passagersædet fik beskadiget milten, da bilen blev ramt af en sten.

* Tunge betonstykker blev en nat i 2003 kastet mod trafikanter på Sydmotorvejen ved Lellinge vest for Køge.

- Den ene betonflise knuste forruden på en bil, hvor en passager fik snitsår. En anden bil blev ramt på taget af en betonflise på 7,2 kilo og fik store skader.

/ritzau/

Andre læser også