Efter at have levet et liv i skjul for offentlighedens søgelys i tre år er den bedrageridømte Stein Bagger blevet fundet i en forstad til den svenske hovedstad Stockholm.

Her blev han spottet køre rundt i en Porsche til en værdi af mere end en million kroner af avisen Ekstra Bladet.

Den 50-årige Stein Bagger, som i dag har udstået sin straf, må ellers ikke eje noget af værdi, efter han for otte år siden blev fundet skyldig i at have svindlet for mere end 800 millioner kroner i virksomheden IT Factory, som han var direktør for.

Og det forsætter han med at leve op til, forklarer han Ekstra Bladet i onsdagens avisudgave, da han bliver spurgt, hvorfor han kører rundt i den dyre bil. Den er nemlig slet ikke hans, men én han har lånt.

»Jeg har også lånt biler af andre. Når man ikke har nogen, så må man låne, eller også må man tage toget,« siger han.

Efter billeder af Stein Bagger i den dyre bil - og med et stort armbåndsur om håndleddet - blev bragt i Ekstra Bladet tirsdag, blev han kontaktet af kurator i konkursboet efter IT Factory, Boris Frederiksen, for at give en redegørelse af, hvorfor han kunne køre rundt i den dyre Porsche Cayenne.

»Der har været en kontakt i dag. Han har sagt, at det vil han gerne gøre, så jeg regner med, at vi får en redegørelse fra ham en af dagene. I første omgang en skriftlig redegørelse, og så må vi se, hvilke informationer den indeholder,« sagde Boris Frederiksen til BT tirsdag.

'Man bliver ikke lykkelig af luksus'

Stein Bagger blev i 2009 idømt syv års ubetinget fængsel for svindel for dokumentfalsk, bedrageri og for at svindle for et trecifret millionbeløb i virksomheden IT Factory.

Som et led i efterforskningen dengang foretog bagmandspolitiet en såkaldt pengestrømsanalyse, der viste, at der manglede 200 millioner kroner. De er endnu ikke fundet den dag i dag.

Hvor Stein Bagger før sin døm levede et liv i luksus med dyre biler, dyre rejser og sin egen lystyacht, er hans liv den dag i dag noget anderledes. Og hans definition af luksus er blevet ændret, forklarer han og understreger, at luksus for ham ikke er vigtigt i sig selv.

»Det bliver måske lidt en floskel, at man ikke bliver lykkelig af luksus. Men det er rart ikke at være eftertragtet på nogen forside. Det er rart at kunne gå en tur. Det er rart at være afslappet. Og det, synes jeg, er luksus. Hvis jeg nu skal kalde noget for luksus,« siger han til Ekstra Bladet.

Han lever i dag sit liv i en forstad til den svenske hovedstad Stockholm under navnet 'Sten Hansen'.