Det var for at få opmærksomhed. Og for at få anerkendelse.

Sådan beskriver den bedrageridømte Stein Bagger selv årsagerne til, at han begik svindel og dokumentfalsk for mere end 800 millioner kroner i virksomheden IT Factory, som han selv var direktør for.

Det fortæller han i et sjældent interview til Ekstra Bladet.

Den 50-årige mand blev i 2009 idømt syv års ubetinget fængsel for sit bedrageri for det tre-cifrede millionbeløb. Siden han blev prøveløsladt fem år senere, har han forsøgt at leve et helt almindeligt liv langt væk fra offentlighedens søgelys.

I dag bor han i en forstand til den svenske hovedstad Stockholm, hvor han lever under navnet Sten Hansen, kunne avisen fortælle tidligere på ugen. Nu forklarer han, hvad der dengang drev ham ud i det store svindelnummer.

»Jeg ville utrolig gerne have opmærksomhed. Jeg ville utrolig gerne have anerkendelse. Jeg ville utrolig gerne kompensere for alt det, jeg ikke syntes, at jeg kunne. Og så tænkte jeg, at hvis bare jeg virkelig kommer derop, hvor alle de store kanoner er, så får jeg også den anerkendelse. Det var, hvad der drev værket,« forklarer han til Ekstra Bladet.

'En kylling, som ikke tør sige sandheden'

Han hævder, at målet for ham ikke var pengene. I stedet ville han bare gerne have folk til at synes, at han 'var fantastisk'. Men som tiden gik, blev de lånte fjer, som han kalder dem, sværere og sværere at gå rundt med, og han havde det 'helt ad helvede til'.

Især fordi ingen vidste noget om svindlen. Hverken hans familie eller hans chefer.

»Det var ingen. Og det var det absolut værste. Jeg tror ikke, at du kan forestille dig - eller det håber jeg ikke, at du kan - at når du står op, skal du stikke en plade. Og det samme, når du sidder ved middagsbordet, og når du går i seng. Du skal kigge folk i øjnene og stikke dem en plade igen. Folk som holder af dig, og som har troet på dig. Og så er du egentlig bare en kylling, som ikke tør sige sandheden,« siger han til Ekstra Bladet.

Derfor beskriver han det også som 'den største lettelse' i sit liv, da han blev afsløret i vinteren 2008. For han kunne ikke holde til det mere, forklarer han.

Leder stadig efter pengene

Som et led i efterforskningen dengang foretog bagmandspolitiet en såkaldt pengestrømsanalyse, der viste, at der manglede 200 millioner kroner.

De er endnu ikke fundet den dag i dag.

Siden Stein Bagger blev dømt for svindlen sammen med sin svenske forretningspartner Mikael Ljungman i 2009, har myndighederne jagtet de mange manglende millioner, som synes sporløst forsvundet.

Man ved, at pengene er sendt ud af Danmark, men der ender sporet blindt. Det fortalte kurator i konkursboet efter IT Factory, Boris Frederiksen, til BT mandag.

Der har dog tidligere været teorier fremme om, at Stein Baggers makker - Mikael Ljungman - kan have viden om pengene.

»Det er faktuelt fastslået, at de penge, der mangler at blive redegjort for, er ført ud af Danmark via nogle svenske og amerikanske selskaber, som Mikael Ljungman har ejet eller kontrolleret. Så langt er vi på fast grund. Det bliver så lidt sværere at få fuldstændig indsigt i, hvad der sker med pengene, når de forlader de amerikanske selskaber. Det kan godt være, de er løbet tilbage til Danmark, det kan jeg ikke afvise,« forklarede Boris Frederiksen.

Der har tidligere været mange teorier om, hvad der kan være sket med de manglende millioner. En af teorierne går på, at pengene rent faktisk kan være blevet brugt, mens en anden teori går på, at pengene kan være blevet vasket hvide. Du kan læse mere om teorierne HER.