Emil bar sin søster Majas kiste, da hun og moderen Lene blev bisat fra Otterup Kirke - få hundrede meter fra huset, hvor tragedien fandt sted.
Emil bar sin søster Majas kiste, da hun og moderen Lene blev bisat fra Otterup Kirke - få hundrede meter fra huset, hvor tragedien fandt sted. Foto: Sonny Munk Carlsen
Efterladt: 14-årige Emil var eneste overlevende efter familietragedien, hvor hans stedfar skød hans mor, hans søster og sig selv.

Der var ingen, der hørte de tre skud, der faldt i det tomme hus på Bakkevej i Otterup. Først da en nabokvinde senere på dagen opsøgte huset, blev en ubærlig familietragedie kendt for omverdenen.

På gulvet i et af husets første værelser lå 38-årige Lene Travl Larsen og hendes 6-årige datter Maja. Begge skudt i hovedet på klos hold med en salonriffel. Ved deres side lå den 38-årige Flemming Åge Skaaning, der var Lenes tidligere samlever og stedfar for hendes to børn. Han havde taget livet af mor og datter og bagefter stukket riflen i munden på sig selv og trykket af.

På boldbanerne lidt derfra ringede telefonen i lommen på en 14-årig dreng. Da han tog den, så han helt underlig ud i hovedet, har hans venner fortalt. Tilfældet ville, at 14-årige Emil ikke var hjemme på den stegende varme sommerdag i juli, hvor hans stedfar af uransagelige årsager valgte at tage livet af hans mor og lillesøster.

familietragedie på Bakkegade


jalousi drab


En uge senere gik Emil med bøjet hoved og tunge skridt bagest i det begravelsesfølge, der stedte hans familie til hvile ved Otterup Kirke. Den drengede krop bar tappert på en byrde, som virkede alt for tung: en lille kiste i børnestørrelse, der gemte på hans lillesøster.

I dag, et halvt år efter, er tingene stadig langtfra normale, fortæller Inge Brünning, der er gift med Emils farfar. Men det går fremad. Ét skridt ad gangen.

- I dag bor Emil hos sin far, og han går i skole og passer sine ting. Men det er stadig svært at være Emil, og det vil det jo være lang tid fremover, siger Inge Brünning.

Stor omvæltning

Den 14-årige dreng stod i sommer overfor en ny tilværelse sammen med sin mor og lillesøster i et nyt hus, efter hans mor og stedfaren Flemming Åge Skaaning var gået fra hinanden. Emil har altid haft kontakt til sin biologiske far, men boede fast hos sin mor. Nu er den biologiske far den eneste nære familie tilbage.

- De kæmper med det, far og søn. Det er en stor omvæltning at skulle være sammen 24 timer i døgnet, når de ikke er vant til det. Men de klarer det flot, siger Inge Brünning, der jævnligt ser sit stedbarnebarn.

Et ordsprog siger, at tiden læger alle sår. Men når verden ramler om en 14-årig, er helingsprocessen tidskrævende, fortæller stedfarmoderen.

- Det er en kæmpe opgave for hans far, for Emil er teenager. Og det er jo ikke så nemt. siger hun.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.