René Jensen Würfel blev kæreste med Tobias' mor to måneder før Tobias' død. Selv om den lille dreng havde 91 skader på sin krop, nægter René fortsat at stå bag hans død.
René Jensen Würfel blev kæreste med Tobias' mor to måneder før Tobias' død. Selv om den lille dreng havde 91 skader på sin krop, nægter René fortsat at stå bag hans død.

René Jensen Würfel nægter fortsat at stå bag den 15 måneder gamle Tobias' død. Nu anker han til frifindelse, selv om den lille dreng døde med 91 skader på kroppen

Han har i retten erkendt, at han slog, bed og overskyllede den 15 måneder gamle dreng Tobias med koldt vand på den skæbnesvangre sommeraften den 17. juli sidste år. Og han har erkendt, at han undlod at tilkalde lægehjælp, da den lille dreng var bevidstløs.

Men at han skulle være skyld i, at Tobias Schmidt Jørgensen den 18. juli lå død i sin tremmeseng, det nægter han fortsat. Derfor anker stedfar René Jensen Würfel den fængselsdom på otte år, som han forrige uge blev idømt ved retten i Sønderborg.

- Det primære formål med hans anke er, at han erkender, at han har slået Tobias og bidt ham den aften for at få livstegn fra ham. Men det var noget, han gjorde, efter at Tobias var blevet bevidstløs. Selvfølgelig er det vold, men min klient hævder altså, at det ikke er den vold, han udøvede, der er årsagen til Tobias' død, siger René Jensen Würfes forsvarsadvokat Carsten Højer.

LÆS OGSÅ: Tobias' mor anker dommen: Jeg vil renses

Ved obduktionen af Tobias fandt man brud i kraniet og flere blødninger og hjerneødemer, men disse dødelige skader pådrog den lille dreng sig altså, da han faldt ned af en stejl trappe eller slog hovedet i gulvet og blev bevidstløs, hævder den 30-årige stedfar, der var alene med den lille dreng i en kælder, da drengen blev bevidstløs.

- Tobias var allerede i den tilstand, da min klient tog fat i ham. Det vil derfor afføde nogle supplerende spørgsmål til blandt andet retslægen om sandsynligheden for, at han kunne have pådraget skaden i hovedet på en trappe, siger Carsten Højer, der flere gange under retssagen mod morderen og stedfaderen kaldte den fatale aften for et 'mislykket redningsforsøg'.

- Vi går efter frifindelse i det forhold, der handler om, at min klient skulle være skyld i dødsfaldet. Og det vil sige primært en reduktion i den straf, der er udmålt, siger han.

LÆS OGSÅ: Stedfar iskold mens Tobias' 80 skader læses op

Stedfaderens anke falder dagen efter, at Tobias' mor, den 22-årige Mona Nissen Thomsen, ankede sin fængselsdom på fire år, og det har siden hen fået statsadvokaten til at kontra-anke sagen til skærpelse af straffen.

- Det er en sag af en sådan karakter, at vi ikke vil have, at landsretten skal være bundet af noget som helst, og derfor anker vi. Vi vil altså gerne være sikre på, at landsretten er helt frit stillet, når de bedømmer beviser med videre, siger vicestatsadvokat Claus Guldbrand.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.