Forældrene til en lille dreng, der blev mishandlet til døde sidste år, skal tirsdag for landsretten, hvor stedfaderen vil forsøge at blive få sin fængselsstraf omstødt, mens moderen vil frifindes for vanrøgt.

Tirsdag tager Vestre Landsret hul på sagen om den 15 måneder gamle Tobias, der sidste år blev mishandlet til døde i landsbyen Øster Højst nord for Tønder. Det skriver BT.

I juli blev den 30-årige stedfader idømt en fængselsstraf på otte år, mens drengens 22-årige mor fik fire års fængsel. Begge blev dømt for at have mishandlet og vanrøgtet den 15 måneder gamle i en sådan grad, at han natten til den 18. juli 2011 døde af sine kvæstelser. De begge anket deres domme og vil nu frikendes.

Stedfaderen har i retten erkendt, at han slog, bed og overskyllede drengen med koldt vand en sommeraften den 17. juli sidste år. Og han har erkendt, at han undlod at tilkalde lægehjælp, da den lille dreng var bevidstløs. Men han nægter fortsat, at han skulle være skyld i drengens død, skriver BT.

- Det primære formål med hans anke er, at han erkender, at han har slået Tobias og bidt ham den aften for at få livstegn fra ham. Men det var noget, han gjorde, efter at Tobias var blevet bevidstløs. Selvfølgelig er det vold, men min klient hævder altså, at det ikke er den vold, han udøvede, der er årsagen til Tobias’ død, sagde stedfaderens forsvarsadvokat, Carsten Højer, i forbindelse med anken.

Parret var tiltalt i tre forhold og blev kendt skyldig i alle tre. De to sidste forhold handler om den skæbnesvangre aften den 17. juli 2011, hvor stedfaderen udsatte drengen for mishandling og legemesangreb af særlig rå, brutal og farlig karakter, mens drengens mor så passivt til, og om at parret ikke tilkaldte lægehjælp til den lille dreng, der var bevidstløs af sine mange skader.

De to sidste forhold har moderen erkendt, men det første forhold, som handler om de to måneder op til Tobias’ død, hvor parret blev dømt for i forening at have vanrøgtet og mishandlet den lille dreng, kan hun ikke genkende.

- Hun har vanskeligt ved at acceptere, at hun er dømt for mishandling i to måneder op til Tobias’ død. Det er ikke de fire års fængsel, hun er utilfreds med, det er mere det, at hun er blevet dømt for noget, hun ikke har gjort, sagde hendes forsvarsadvokat, Gert Dyrn, da hun kort efter dommen valgte at anke.

Ved obduktionen af Tobias fandt man mere end 80 skader på den lille krop - herunder kraniebrud, flere blødninger og hjerneødemer, lårbensbrud, en brækket arm og mere end 30 bidemærker. Ankesagen skal for landsretten tirsdag og onsdag og igen i uge 50.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.