En 58-årig familiefar, der ifølge politiets sigtelse forsøgte at slå sine fire år gamle tvillingedøtre ihjel med en kokkekniv på Rigshospitalet 12. august 2012, er ikke sindssyg.

- Han er blevet undersøgt på Psykiatrisk Center i Nykøbing Sjælland, hvor han er fundet egnet til straf, og nu er han varetægtsfængslet i et almindeligt fængsel, siger vicepolitiinspektør Kenneth West fra afdelingen for personfarlig kriminalitet ved Københavns Politi.

Den 58-årige familiefar, der ved flere lejligheder har optrådt som åndemaner på tv, gik bersærk i Rigshospitalets Ronald McDonald Hus, hvor han først stak sine døtre, inden han vendte kniven mod sig selv og efterfølgende sprang ud af vinduet på 1. sal.

En serie af handlinger, der ellers tidligere har fået adskillige eksperter til at tvivle på den 58-årige familiefaders psykiske helbred.

Ifølge Kenneth West er politiets efterforskere ved at lægge sidste hånd på efterforskningen af sagen, der bog først vil blive berammet i retten i løbet af 2013.

- Jeg kan på nuværende tidspunkt ikke komme nærmere ind motivet eller det, der skete forud for knivstikkeriet, siger Kenneth West.

Den 58-årige familiefar nægter sig skyldig i sigtelsen, der lyder på forsøg på manddrab.