Risskov Psykiatrisk Hospital, afdelingssygeplejerske Mette krøyer.
Risskov Psykiatrisk Hospital, afdelingssygeplejerske Mette krøyer. Foto: Martin Ballund
Hvorfor fik 20-årige Dannie Sejberg Meldgaard lov at gå tur ude i det fri med to plejere mindre end to måneder efter, at han blev erklæret sindssyg og idømt en tidsubestemt behandlingsdom for at have knivdræbt 25-årige Danny Johnny Stendahl i Auning på Djursland?

Det er det gennemgående spørgsmål blandt BTs læsere, hvoraf 96 procent mener, at hospitalets beslutning om en gå-tur med drabsmanden krænker deres retssikkerhed.

auning drab


BT har spurgt Mette Daae Krøyer, der er oversygeplejerske på den flygtede drabsmands afdeling, hvad, der gik galt. 

- Patienten var på planlagt ledsaget udgang med to af vores ansatte på hospitalets område, og her stak han så af.

Hvorfor valgte I, at tage ham med ud at gå så kort tid efter dommen?

- Vi tog ham ud på en gå-tur, fordi det er vores opgave, at hjælpe patienterne med at blive resocialiserede. Det er simpelthen en del af behandlingen, og de får det bedre, ved at de ikke bare er lukket inde. På baggrund af en faglig vurdering vurderede vi derfor, at det kunne han godt magte. 

Vurderede I ikke forkert?


- Der er i hvert fald sket det, at han stak af, men det kan desværre ske, når man har med mennesker at gøre. Det er dog ikke min vurdering, at vi har været for hurtigt ude, fordi han også tidligere har været på udgang, og her har han overholdt aftalerne.I vil gerne resocialisere den her mand, men har I ikke også et ansvar for, at retssikkerheden nu ikke bliver krænket hos fx hans offers pårørende?

- Jo, og vi tænker altid på retssikkerheden. Men vi er ikke altid herre over, hvad der foregår, og det er klart, at det her er selvfølgelig ikke godt for nogen. 

HVAD MENER DU? ER DET I ORDEN AT TAGE EN DØMT DRABSMAND PÅ UDGANG TO MÅNEDER EFTER DOMMEN? DELTAG I AFSTEMNINGEN OG DEBATTEN NEDENFOR ELLER PÅ FACEBOOK


SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.