____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>En 52-årig mandlig træner havde i månedsvis uhindret samvær med børnene fra Helsinge Bueskytteklub, selvom politiet havde indledt en sag mod ham om først blufærdighedskrænkelse og senere anden kønslig omgang end samleje med mindreårige.

Kommunen orienterede den daværende formand fra bueskytteklubben - men formanden er i nær familie med træneren, og i første omgang reagerede klubben ikke yderligere.

Sagen om sexkrænkelser i den nordsjællandske bueskytteklub begyndte ifølge BTs oplysninger 15. juni i år, da politiet modtog en anmeldelse om, at en voksen fra en anden klub skulle have opdaget den 52-årige med hånden nede i bukserne på et barn.Nordsjællands Politi bekræfter, at en træner fra Helsinge Bueskytteklub er sigtet for anden kønslig omgang end samleje med mindreårige - men ellers ønsker politiet ikke at kommentere forløbet.

- Sagen er under efterforskning, og vi er ikke færdige med afhøringerne, siger vicepolitikommisær Morten Riisager-Pedersen.

Nye anklager efter anmeldelsen
Ifølge BTs oplysninger har mindst et barn fortalt om overgreb, der skal være foretaget af træneren i perioden efter 15. juni, hvor politiet modtog anmeldelsen, men det vil hverken politiet eller træneren kommentere.

19. september fik klubbens forældre på en ekstraordinær generalforsamling at vide, at træneren var sigtet for upassende omgang med børn - og ved samme lejlighed bedyrede træneren grådkvalt sin uskyld.

Ellers har han ingen kommentarer.

- Jeg har aftalt med politiet og min forsvarer, at jeg ikke udtaler mig til pressen, siger den sigtede træner til BT.

Hvor var kommunen?
Flere forældre har overfor BT kritiseret, at kommunen ikke greb ind - men ifølge afdelingschef fra Gribskov Kommune, Annette Sørensen, har kommunen gjort, hvad der var muligt i sagen.

- Vi holdt et møde med formanden fra klubben, hvor vi anbefalede, at træneren både af hensyn til sit eget omdømme og af hensyn til børnene ikke skulle være alene med dem, så længe sagen kørte. Mere kan vi ikke gøre, siger Annette Sørensen.

Forældrene er vrede over, at de ikke fik besked. Hvorfor fik de ikke det?

- Vi har ikke andre redskaber, end at vi kan komme med en henstilling til klubben. Om de så vælger at følge den, er ikke vores beslutning, siger Annette Sørensen.

I det her tilfælde er den daværende formand i familie med træneren. Gør det ikke, at I skal være ekstra årvågne?

- Vi har gjort alt det, der er i vores magt. Men det ville da vær rart, hvis vi havde andre redskaber end muligheden for at komme med en henstilling, når det handler om sager med børn, siger Annette Sørensen.

Onsdag aften mødes forældrene igen. Denne gang er det for at fastlægge klubbens fremtid, men ifølge BTs oplysninger vil de børn og voksne, der har behov for det, også få tilbudt krisehjælp.