Hvis du placerer en dråbe blod på en fodboldbane og slipper landets bedste politihunde løs, så går der ikke mange sekunder, før de markerer.

De samme hunde har tirsdag været samlet i skoven Færgelunden ved Jægerspris.

Her er de såkaldte Gruppe 1-hunde nemlig tilkaldt for at lede efter forsvundne Maria From Jakobsen.

Det skriver SN.dk.

Foto: Nordsjællands Politi
Vis mere

Politiet vil dog ikke fortælle, om det har givet pote med de dygtige hunde.

»De fund, vi i givet fald måtte have gjort, er noget, vi præsenterer en dommer for,« siger han til SN.

Den 43-årige psykolog Maria From Jakobsen forsvandt fra sit hjem i Frederikssund for omkring fire uger siden, 27. oktober, angiveligt i »nedtrykt tilstand«. Hun har siden været efterlyst af politiet.

Siden er en 44-årig mand dog blevet varetægtsfængslet mandag i sidste uge – sigtet for på et ukendt tidspunkt, et ukendt sted og ikke mindst på en ukendt måde at have slået hende ihjel.

Ved det efterfølgende grundlovsforhør kom det frem, at der hos manden er blevet fundet store mængder kaustisk soda og saltsyre – der kan bruges til at opløse et lig. Derudover skal manden have foretaget søgninger på nettet om havdybde, olietønder, selvmord og forsvinden.

Manden er beskyttet af et navneforbud, og hans relation til Maria From Jakobsen kan derfor ikke oplyses.

Torsdag i sidste uge førte efterforskningen politiet til et sommerhus på Vesterled i Nykøbing Sj., der blev afspærret og undersøgt af politiets teknikere.

Nu er det så et skovområde nord for Frederikssund på den vestlige side af Roskilde Fjord, der bliver undersøgt af politiet. Det er ved Færgelundsvej.