En spøgelsesbilist med to børn i bilen, var juleaften skyld i en alvorlig ulykke på Hillerødmotorvejen.

Spøgelsesbilisten, en 46-årig kvinde, havde sine to børn på fem og 12 år med i bilen, da hun ved Søborg kom kørende på Hillerødmotorvejen i den forkerte retning.

Her stødte kvinden frontalt sammen med en 64-årig mandlig bilist.

Det fortæller vagtchef hos Vestegnens Politi Henrik Andreasen.

Ulykke skete klokken 22.30 juleaften, og den mandlige bilist er blevet indlagt på Rigshospitalet med en alvorlig hjernerystelse. Han er i nat blevet opereret, men meldes dog uden for livsfare.

Den femårige pige har fået brud på bækkenet, mens det ældste barn og den 46-årige kvinde kun fik knubs.

Ifølge Henrik Andreasen har kvinden oplyst til politiet, at da hun møder to biler på motorvejen, tror hun, det er dem, som kører i den forkerte retning.

Politiet har fået taget en blodprøve fra kvinden for at se, om hun var påvirket af alkohol.

- Vi har en mistanke om, at hun var alkoholpåvirket. Nu afventer vi resultatet af prøven, og så bliver hun bedt om at komme ind til afhøring, når vi efter julen har resultatet, siger henrik Andreasen.

Også Fyn havde juleaften en spøgelsesbilist. En 90-årig mand kørte sammen med sin hustru i den forkerte side af Svendborgmotorvejen i retning mod Odense.

En ambulance så manden og fik ham til at stoppe, og politiet fik herefter bragt ægteparret sikkert hjem. Det oplyser vagtchef Bjarne Paggaard fra Fyns Politi.