Han skyldte låne-hajer 90.000 kr. i spillegæld og de truede med at skyde ham, hans kone og ét-årige datter. Dét var motivet til drabet på den 48-årige Lene Schröder i Gladsaxe, forklarede en 36-årig bekendt i retten i dag. Han lænsede hendes dankort og kreditkort efter drabet og betalte låne-hajerne cirka 20.000 kr.

- Et rendyrket rovmord, hvor han udså Lene Schröder som et let offer. Han var presset på grund af spillegælden, sagde anklager Ulrik Sjølin Pedersen, da han krævede den 36-årige tyrk MU varetægtsfængslet.

Spillegælden var opstået over flere år, hvor han lånte nogle tusinde kr. ad gangen:

- Jeg var dum på spillemaskinerne, sagde MU.

Men den 36-årige forklarede, at der også var et andet motiv til mordet. Lene Schröder var blevet forgabt i ham og ville have, at han flyttede ind hos hende. Hun lovede at betale hans gæld, hvis han forlod familien.

- Det kunne jeg ikke. Jeg ville ikke bo hos hende. Vi havde ikke noget seksuelt forhold og jeg var ikke interesseret, forklarede den 36-årige i grundlovsforhøret.

LÆS OGSÅ
 • Hund boede tre dage med kvalt kvinde
 • Kvinde fundet kvalt i Gladsaxe


 • Han mødte Lene Schröder for to uger siden, fordi han bragte varer ud for et pizzaria. Hun bestilte kun øl og vin og de faldt i snak. Snart hjalp han hende med at handle, fordi hun ikke kunne få hjemmehjælp, og hun gav ham sit dankort og pin-kode. Han fik også pin-koden til hendes kreditkort.

  - Jeg ville gerne hjælpe hende og hun lånte mig 3000 kr, sagde MU i retten.

  Lånte penge
  Den 36-årige fik lov til at hæve nogle tusinde som lån, når han købte ind for hende.

  - Jeg fortalte hende, at jeg er gift og har en datter og viste hende foto af min datter, sagde han i retten.

  I søndags ved 22-tiden kom han med vin til Lene Schröder i hendes lejlighed Ericaparken 29. Hun drak tæt. Igen ville hun have, at han skulle flytte ind hos hende, men han afslog og hun kaldte ham "dumme svin" og "fremmedarbejder".

  Hun truede også med, at hun kendte Bandidos og kunne give MU problemer.

  - Jeg skulle bare være gået og ikke komme mere. Så fik jeg idéen, at løse mine problemer ved at dræbe hende. Jeg slog hende ihjel for at betale min gæld. Hun sad på sengen og jeg greb hende om halsen, først med højre hånd, så med begge og klemte til i tre-fire munutter, tilstod MU.

  Hævede på kreditkortene
  Da Lene Schröder var død tog han hendes mobiltelefon, hendes dankort og VISA-kort, som han havde pin-koderne til, og tog toget hjem til Køge. Han ødelagde SIM-kortet på hendes mobil, fordi hun havde sendt SMS´er til ham og smed kortet og mobilen ud.

  Han skiftede også SIM-kortet i sin egen mobil ud for at politiet ikke skulle spore ham og i tirsdags købte han en ny Nokia N96 med penge hævet på hendes konto.

  Mandag og tirsdag turede han rundt til bankautomater og et valutabureau og hævede løs på kortenene. Pengene afleverede han til låne-hajerne, som han ikke tør navngive, og han købte en ny mobil Nokia N96 til sig selv.

  - Jeg vidste politiet ville komme og havde tænkt at melde mig selv, sagde MU i retten.

  MU blev varetægtsfængslet i fire uger. Han skal mentalundersøges.