Mens de tre hjemmerøvere gjorde klar til at slå til mod Theo Jørgensen og hans familie i deres hjem i Greve, var den 38-årige pokerstjerne i fuld gang med at hjælpe fattige og nødlidende i Afrika

Sammen med andre pokerprofiler deltog Theo Jørgensen i velgørenhedsturneringen Poker for Rwanda, hvor formålet var at samle penge ind til velgørenhed og fattigdomsbekæmpelse i det afrikanske u-land.

Sammen med professionelle pokerspillere var Theo Jørgensen blevet udstyret med 3000 dollar, som han via de elektroniske spilleborde skulle få til at yngle. Ifølge hans seneste facebook-opdatering var det inden de seneste pokerrunder søndag aften blevet til 5.900 dollar.

Velgørenhedsturneringen blev afviklet i samarbejde med den danske organisation Educat, og alle pengene går ubeskåret til at støtte bæredygtig udvikling i Rwanda ved at uddanne mikro-entreprenører med det formål at hjælpe folk ud af fattigdom.

Inden han med stort held og dygtighed begyndte at leve af sit pokerspil arbejdede Theo Jørgen sen i en årrække som dealer på Odense Casino.