Lyt til artiklen

Selv om regeringen endnu ikke har vedtaget at sætte den kriminelle lavalder op til 15 år, så slipper en 14-årig kriminel allerede for straf.

For få måneder siden blev sønnen af den tidligere verdensmester i speedway, Jan O. Pedersen, slået ned af to unge drenge på 14 år. En oplevelse, der i dag har traumatiseret sønnen.

Den ene af overfaldsmændene er siden blevet sigtet for vold, da der var flere vidner til hændelsen. Men i går modtog Jan O. Pedersen et opkald fra retten - de skal ikke møde op på mandag alligevel.

LÆS OGSÅ: 

For regeringens planer om at hæve den kriminelle lavalder betyder, at retssagen mod sønnens overfaldsmand ikke bliver til noget. Det er ikke en besked, der møder forståelse hos den tidligere verdensmester.

- Vi har en søn, som er blevet bange for at gå på gaden. Nu kan de stå og grine af ham nede på gaden. Og vi står bare tilbage med en lang næse. Det er vi ekstremt frustrerede over, siger han til bt.dk.

Føler sig tilsidesat

Specielt sønnen har taget nyheden om den aflyste retssag tungt.

- Han føler sig meget tilsidesat af systemet. Han har gået og bygget sig selv op til den her retssag, hvor han skulle ind og mødes ansigt til ansigt med ham, der overfaldt ham. Nu sker der ingenting, lyder det frustreret fra Jan O. Pedersen.

Hvad mener du om, at 14-årige kriminelle går fri? DELTAG I DEBATTEN HERUNDER: