Lyt til artiklen

Tirsdag formiddag opstod der brand i en lejlighed på Sundholmsvej på Amager i København.

En mand er blevet reddet ud af brandvæsenet – og i en nabolejlighed er en anden person reddet ud.

'Ilden er slukket, og to personer er blevet kørt til behandling for røg- og brandskader,' skriver Københavns Politi på Twitter.

Til B.T. oplyser vagtchefen ved Københavns Politi, Dyre Sønnicksen, at en mand blev reddet ud af den lejlighed, hvor branden opstod.

»Hans tilstand er ukendt,« siger vagtchefen.

Der kom ifølge Dyre Sønnicksen sort røg ud fra lejligheden, som ligger på tredje sal. Også i en nabolejlighed måtte en person reddes ud.

'Under eftersyn af omkring liggende lejligheder blev én person fundet sovende. Vedkommende er overgivet til Regionens ambulance,' skriver Hovedstadens Beredskab i et nyt tweet.

En kvinde skulle stadig befinde sig ved lejligheden, hvor branden opstod.

»Hun står uden for lejligheden på bagsiden af bygningen, som vender mod gården. Derfor er det sværere for brandvæsenet at nå frem til hende,« siger Dyre Sønnicksen og understreger, at det er baseret på den seneste opdatering, han har fået fra brandvæsenet.

Vagtchefen ved endnu ikke, om kvinden reddes ned fra bagsiden af bygningen eller kan gå igennem lejligheden efter endt udluftning og reddes ned fra forsiden, hvor brandfolkene lettere kan komme til med en stige.

På Twitter oplyser Københavns Politi ved 11.30-tiden, at der ikke umiddelbart er noget, der tyder på, at branden er påsat:

»Men det skal nu undersøges nærmere. Sundholmsvej har været afspærret i forbindelse med vores tilstedeværelse, men der er nu igen åbent for trafik,« lyder det fra politiet.