10-årige Sonja kæmpede desperat mod den 46-årige skorstensfejer før hun blev kvalt i husets mørke kælder.

 • Opfordring: Vi mindes Sonja på SMS
 • Volmer havde besøg af Sonjas morder
 • Skorstensfejer sigtet
 • Den 46-åriges hustru græd alene
 • VIDEO: Politiet leder efter 10-årig pige
 • VIDEO: Sonja køres bort
 • VIDEO: Sigtet for drab på 10-årig pige

  Den 10-årige skolepige Sonja Emborg blev angrebet i køkkenet i sit hjem, hvor hun har kæmpet desperat for at komme væk fra sin drabsmand.

  Netop køkkenet var præget af kaotisk rod i en grad, der tyder på,at den lille pige har kæmpet sin sidste kamp der, inden hun ubarmhjertigt blev slæbt ned i kælderen og kvalt.

  Selvom politiet indtil videre holder tæt med deres tekniske undersøgelse af hjemmet, så er det ingen hemmelighed i den lille landsby Mjels, at der mødte Sonjas far et foruroligende syn, da han torsdag aften kom hjem til et tomt hus. Han var da fuldstændig uvidende om, at hans højtelskede datter var blevet kvalt samme sted syv timer tidligere.

  »Sonja må være blevet angrebet i køkkenet. Sonjas søster fortalte, at der lå jord og køkkengrej over det hele, da Sonjas far kom hjem og fandt huset tomt. Det er forfærdeligt at tænke på. Og så den kælder. Jeg kan ikke lade være med at tænke på den kælder,« forklarer Theresa Harboe, mens hun med rødsprængte øjne og tårerne trillende ned ad kinderne forsøger at forstå de rædsler, hendes veninde havde været ude for.

  »Jeg har ikke været i den kælder. Men jeg har set ned i den. Det er ikke et sted, man går ned frivilligt. Den er mørk og skummel,« siger hun med en gysen, mens hun lægger en smuk buket ned ved det gråpudsede hus på Mjels Bygade, hvor Sonja boede med far Michael og sin storebror Ulrik.

  I løbet af dagen voksede blomstermængden foran huset, og rædslen over det bestialske drab på en af byens børn blandede sig efterhånden også med lettelsen over, at gerningsmanden var fundet og fængslet. Gert Nielsen og Jette Viktor kom spadserende hånd i hånd med deres tvillingedrenge Anders og Nicolai, der har gået i skole med Sonja siden børnehaveklassen. Som mange andre lagde de blomster ved huset og fældede et par tårer i tavshed.

  »Det gør meget ondt at tænke på. Det er så urimeligt det hele. Tænk at han har angrebet Sonja i hendes eget hjem. Det er forfærdeligt. Vi har jo selv små børn i den alder. Vi tør snart ikke vende ryggen til dem. Man tør jo ikke andet end at holde øje med dem hele tiden,« siger Jette Viktor gennem et slør af tårer og med afmægtigt raseri rettet mod den mand, der tog Sonjas liv.

  »Han skulle skæres i småstykker, langsomt. Han er fuldstændig sindssyg i hovedet, og den eneste trøst er, at de andre indsatte i fængslet nærmest vil slå ham ihjel. Ingen straf er for hård for sådan en person,« siger Jette Viktor.

  Ifølge politiets sigtelse blev Sonja Emborg dræbt mellem klokken 10 og 11 torsdag formiddag. Tilsyneladende har politiet fundet så vægtige spor i familiens kælder, at man har kunnet konkludere, at Sonja er kvalt netop der. Alt tyder på, at skorstensfejeren umiddelbart bagefter har transporteret hende til en nærliggende spejderhytte ved Flamsted, hvor han smidt barneliget i en skovtykning uden at forsøge at skjule kroppen yderligere. Dermed var det blot et spørgsmål om tid før den intense politiefterforskning med 18 hundeførere, helikopter og tre frømand gav resultat.

  Men ventetiden var hård for alle i den lille by, der kun rummer 16 ejendomme.

  »Først frygtede jeg hun blev fundet død i et hul eller på en mark. Det gjorde hun så. Men nu hvor de har fundet hende, så håber jeg bare, at hun ikke har været udsat for et seksuelt overgreb,« siger Theresa Harboe, der igennem sorgen kan spore en lettelse over, at gerningsmanden er fundet og formentlig først kommer fri om rigtig mange år.

  Skorstensfejeren risikere da også op til livsvarigt fængsel, hvis han som forventet bliver dømt for drab. Det er dog muligt, at en mentalundersøgelse af manden i stedet kan bane vej for en såkaldt behandlingsdom, der bliver afsonet på en lukket psykiatrisk afdeling.
 • Andre læser også