Stemningen er på kogepunktet i byen Gullestrup få hundrede meter nord for Herning i disse dage. Her går en voldtægtsmand stadig på fri fod, efter en voldtægt af en blot 10-årig pige fandt sted i en skov lørdag.

Pigen har beskrevet gerningsmanden som 'afrikansk', hvilket har fået flere i lokalområdet til at rette deres frustrationer mod de mange somaliere i området. Det forklarer Abdullah Ali, der er formand for Somalisk Forening i Herning.

- Jeg har boet i Gullestrup i mange år, og jeg har aldrig oplevet så meget had mod os som nu. Det er forfærdelig, for vi er jo ligeså chokerede over, hvad der er sket med pigen, som alle mulig andre og meget kede af det på hendes vegne, siger en tydeligt berørt formand, da bt.dk møder ham i foreningens lokaler i det centrale Herning. 

LÆS OGSÅ: 

Han forklarer, at flere somaliere i området er blevet udsat for trusler de seneste dage.

- En ung somalier, som nogen fejlagtigt troede var gerningsmanden, er fx blevet opsøgt i hans hjem med beskeden: 'Hvis vi finder ud af, at det er dig, så skærer vi hovedet af dig.' Derudover er folk blevet truet på Facebook, så jeg er bange for, hvad folk kan finde på, siger han og forklarer, at der bor ca. 25-30 somaliske familier i det område hvor voldtægten fandt sted.

Foreningens talsmand, Hussein Khalif supplerer:

- Det er så slemt, at vi er begyndt at frygte for vores børns ve og vel. For tænk nu, hvis nogen gør alvor af truslerne, som hævn for det der er sket.

LÆS OGSÅ: 

Opfordringen fra den somaliske forening er, at vrede beboere i området lader det være op til politiet at håndtere sagen.

Truet med pigerne

Voldtægten af den 10-årige fandt sted i et lille skovareal i byen Gullestrup lørdag aften. Her truede gerningsmanden pigen og hendes veninde til at gå med sig ind i skoven. Her voldtog han den 10-årige, mens veninden formåede at flygte fra stedet og alarmere sine forældre som kontaktede politiet.

Midt- og Vestjyllands Politi har intet spor efter manden, som beskrives som en 16-18 år mand med afrikansk af udseende og med mørkt krøllet hår. Her efterforsker man i øjeblikket en teori om, at gerningsmanden muligvis er serieforbryder.

LÆS OGSÅ: 

- Vi kigger nu på to andre sager fra Herning. Sager, der er fundet sted indenfor det seneste halve år. Det er dog endnu for tidligt at sige med sikkerhed, om det er den samme gerningsmand. Der er noget omkring fremgangsmåden, der minder om hinanden, siger efterforskningsleder Michael Kjeldgaard til bt.dk.