Den 51-årige Peter Jensen fra "City Guns" blev idømt tre år og seks måneders fængsel ved Københavns Byret i dag.

Ved byretten i København blev den 51-årige Peter Jensen fra 'City Guns' fredag idømt 3,5 års fængsel for ulovlig våbenhandel. Han fik desuden konfiskeret hele sit enorme våbenlager.

Peter Jensen ankede på stedet og krævede frifindelse for en del af anklagen og formildelse af straffen.

Anklager Thomas Brædder var tilfreds. Straffen blev præcist som anklageren havde krævet. - Den sender et klart signal ikke mindst set i lyset af den igangværende bandekonflikt, siger han.

Hemmeligt kamera i butikken

Det var et hemmeligt videokamera og en undercover-agent fra PET, der fældede den illegale våbenhandler, som fra kælderbutikken "City Guns" på Gammeltorv i København forsynede kriminelle med skydevåben og ammunition.

"City Guns" var leveringsdygtig i pistoler, revolvere, maskinpistoler, pumpguns og masser af ammunition. På våbenhandlerens fjernlager på Bakkegårdsvej 310 i Humlebæk fandt politiet den 2. oktober sidste år blandt meget andet 224.000 styk skarpe patroner i alle kalibre.
 
I en låst container lå også en Mauser maskinpistol, to militære automatgeværer, en Heckler & Koch G3 og en Kalashnikov AK 47 samt 19 pistoler og revolvere. Politiet fandt også 3400 ulovlige knive. Containeren i Hørsholm var fjernlager og når han fik en bestilling på et våben i sin butik kørte han om natten til Hørsholm for at hente det ønskede våben, som kunderne kunne vælge fra et "katalog" i butikken.

På en adresse i Hørsholm fandt politiet bl.a. tre pumpguns og 1045 magasiner til forskellige skydevåben.

Byretten fastslog, at der var tale om organiseret ulovligt våbensalg og at Peter Jensen havde til hensigt også at sælge løs af sit enorme lager af skydevåben og ammunition.

Fra 1981 til 1983 havde han autorisation til at sælge våben, men mistede dengang retten til at være våbenhandler - og siden har han ikke lovligt kunne sælge andet end softguns og lignende.

- Jeg solgte kun legetøj

Under retssagen har Peter Jensen delvist nægtet sig skyldig og hævdet, at han kun solgte lovlige softguns og attrapvåben og at det kun var for sjov når han optrådte konspiratorisk og advarede sine kunder mod politiets aflytning af butikken.

På et klistermærke på disken stod "Advarsel: Aflytning" og våbenhandleren pegede på mærket, når han skulle forhandle om ulovlige våben med sine kunder. Hvad han ikke vidste var, at politiet havde installeret et skjult videokamera i butikken, som gennem tre måneder filmede en stribe lyssky våbenhandler.

Kameraet filmede blandt andet, da en 27-årig købte en Walther-pistol for 14.000 kr. Han blev efter våbenkøbet anholdt på gaden i København med pistolen. Overvågningen viste, at våbenhandleren talte i koder og skrev små sedler til kunderne for at undgå aflytning. Prisen på de ønskede våben blev tastet ind på en lommeregner, som blev vist til kunderne.

Satte PET-agent ind

Politiet satte trumf på, da Københavns Byret godkendte en "agent provocateur" operation, hvor PET sendte en agent A 166 ned i butikken for at købe en Smith & Wesson revolver med ammunition for 22.000 kr. kontant. Forhandlingerne stod på gennem et par uger, hvor PET-agenten seks gange besøgte butikken. PET-manden fik også tilbudt at købe en Mauser maskinpistol, men afslog. Byretten havde nemlig kun godkendt revolverkøbet.

Våbenhandlerens forsvarer hævdede under retssagen, at Peter Jensen blev lokket i en fælde, fordi prisen var så høj, at han lod sig lokke af pengene, der iøvrigt var hemmeligt mærket af politiet, så de sedlerne bagefter kunne spores.

Foruden den anonyme PET-agent har flere af våbenhandlerens kunder vidnet under retssagen. De har selv fået fængselsstraffe for deres ulovlige våbenkøb.

Dagens domsafsigelse blev i øvrigt forsinket halvanden time, fordi politiet havde glemt at hente hovedpersonen i Køge Arrest. Peter Jensen skal forblive varetægtsfængslet indtil ankesagen er afgjort, bestemte byretten.

Peter Jensens forsvarer Michael Sahl Nielsen forsøgte forgæves at få Peter Jensen løsladt, så han kunne redde stumperne af sin forretning: "Sagen har haft alvorlige økonomiske konsekvenser. Hans forretning er konkurs og hans hus er blevet solgt til spotpris. I øjeblikket er konkursboet ved at sælge ud af de lovlige varer til underpris," sagde advokaten.