Retsbygningen i Odense, hvor tre unge står tiltalt for drabet på en 72-årig pensionist.
Retsbygningen i Odense, hvor tre unge står tiltalt for drabet på en 72-årig pensionist. Foto: Sonny Munk Carlsen

Skæbnesvangre minutter op til kølledrab på 72-årig pensionist kortlægges i lige nu i retten

En 12-årig lillesøster og en 16-årig veninde afgiver her til formiddag forklaring i retten i Odense, hvor forløbet om et makabert kølledrab på den 72-årige Kari Nygaard fra Munkebo kortlægges.

Ingen af de to piger havde forestillet sig, at det nogensinde skulle gå så galt.

En lille rystende pige på bare 12 år måtte igennem et time langt forhør af anklageren, da hun tirsdag formiddag skulle vidne i den sag, hvor hendes nu 17-årige storebror ON er tiltalt for at stå bag drabet på den 72-årige pensionist Kari Nygaard.

Golf

Munkebo-drabet4

Lillesøsteren forklarede med gråd i stemmen, at hun var blevet rørt i skridtet af Kari Nygaard, og at hun var blevet bange og havde fortalt det til sin storebror. Storebroderen, den dengang 16-årige ON, svarede, at han altid ville beskytte hende, hvis nogen gjorde hende ondt, fortalte pigen stille.

Men den 12-årige lillesøster havde ikke forestillet sig, at hendes fortælling om den 72-årige Kari Nygaard ville få ON til at gå ind på sit værelse og hente en golfkølle.

- Jeg sagde, at han skulle lægge golfkøllen på plads igen. Jeg lagde en jakke over den for at gemme den, fortalte den 12-årige pige gennem en tolk, da hun og broderen ON har polsk baggrund.

Men ON tog ifølge søsteren golfkøllen med, da han forlod lejligheden sammen med to kammerater, der dengang var 18 og 15 år gamle. Den nu 19-årige JP er sammen med ON tiltalt for legemsangreb af særlig rå og brutal karakter, mens den nu 16-årige er tiltalt for medvirken, da han holdt vagt.

Netop nu vidner en 16-årig veninde, der også var til stede den skæbnesvangre aften den 17. marts i år, hvor Kari Nygaard blev banket så voldsomt, at han 18. marts blev fundet død i en blodpøl i sin beskyttede pensionistbolig.

Den 16-årige veninde opfordrede ifølge søsteren ON til at tage golfkøllen med, da de forlod lejligheden, men det nægter hun i retten.

- Jeg blev meget bange, og ville ikke have, at det skulle ske. Både mig og JN prøvede at stoppe dem. Vi sagde til dem (JP og ON, red.), at de skulle stoppe og lade være. Men de sagde ikke noget. De blev egentlig bare ved med at tage deres overtøj på, forklarede hun.

- Var det da din opfattelse, at der skulle ske noget? ville anklager Jane Gade vide.

- Ja. For hvis der ikke skal ske noget, har man ikke en kølle med, sagde den 16-årige pige, der efterfølgende tog med de tre teenagedrenge ned til den 72-årige pensionists bolig for at se, om det virkelig kunne passe, at de havde gjort ham noget.

- Vi gik om til huset. Jeg kunne ikke se ret meget, men jeg kunne se noget blod, og så havde jeg ikke lyst til at være der mere. Jeg ville gerne selv se, at de havde gjort ham noget, fordi jeg ikke troede på det, forklarede den 16-årige veninde.

Det var den 16-årige pige, der søndag aften kontaktede politiet. Da anklageren spurgte, hvorfor i alverden hun ventede et døgn med at kontaktede politiet, svarede hun:

- Det var fordi, jeg snakkede med mine veninder på efterskolen, og de sagde, at hvis jeg ikke sagde noget, kunne jeg selv blive straffet.

Kari Nygaard blev fundet søndag morgen, efter at han sandsynligvis havde lidt i mange timer, inden han døde. Han havde 42 skader på sin krop.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.