Socialdemokraternes partikontor på Danasvej på Frederiksberg blev natten til torsdag udsat for hærværk.

Vinduer er blevet smadrede, der er blevet hældt maling ud og skrevet skældsord mod partiet.

- Vi må desværre konstatere, at det er politiske motiveret, og at det ikke er tilfældigt, at det falder sammen med 1. maj.

Det siger Socialdemokraternes partisekretær Lars Midtiby til bt.dk.

Da bt.dk talte med ham torsdag morgen, var han på vej til partikontoret for at bese hærværket

- Det virker som om, der er nogen, der forsøger at spolere vores festligholdelse af 1. maj. En dag, som for os er en glad og festlig dag. Men det skal de ikke få lov til. Vi fester ufortrødent videre, understreger han. 

Socialdemokraterne er tidligere blevet udsat for hærværk og chikane. For eksempel i form af pulverbreve og maling på dørene.

- Det er jo ikke første gang. Det er fuldstændigt uacceptabelt og trist. Det virker, som om, der er nogle, der trænger til at komme en tur på demokratisk grundskole. Det er simpelthen ikke i orden det her, siger partisekretæren.

I ugerne op til dette års første maj, har der været talt og skrevet meget om en fløjteaktion, som en gruppe venstrefløjsaktivister har haft planer om under statsministeren Helle Thornings tale i Fælledparken.

Lars Midtiby ved ikke, om der er en sammenhæng med den aktion og nattens hærværk.

- Jeg kan ikke vide, om der er nogen sammenhæng. Jeg kan blot konstatere, at der er nogle, der ønsker at chikanere vores 1. maj, siger han.

Nattens hærværk bliver nu meldt til politiet.

- Så er det op til politiet at finde frem til gerningsmændene, siger Lars Midtiby.