Snestormen ramte Nordjylland og Aalborg den 23.december om eftermiddagen med stormende blæst og kraftig snefald. Her en situation fra vejene i byen. Her kæmper en ambulance sig frem
Snestormen ramte Nordjylland og Aalborg den 23.december om eftermiddagen med stormende blæst og kraftig snefald. Her en situation fra vejene i byen. Her kæmper en ambulance sig frem Foto: Henning Bagger

Søndagens voldsomme snevejr har generet trafikken flere steder i landet. To busser er væltet, flere biler er endt på taget og i grøften, og der har været kø mange steder. Bt.dk giver dig her et overblik over dagens trafikale problemer.

Mens snestormen efterhånden har passeret Fyn, det sydlige Jylland og visse dele af Sjælland, så har Københavnsområdet og Midt-, Øst og Nordjylland fortsat problemer med sneen.

- Det fyger og blæser på de åbne arealer, fortæller Carsten Henriksen, der er vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi. Politiet har derfor også frarådet udkørsel omkring Thy.

- Vi skønner, at småvejene er meget svært fremkommelige. Vi har ikke brug for, at en masse folk sidder fast i driver, så redningskøretøjer, og sneplove ikke kan komme forbi.

I Østjylland har snevejret også givet problemer især omkring Randers og Aarhus, hvor flere lastbiler grundet det glatte føre har stillet sig på tværs af vejen og har spærret for trafikken. Det har dagen igennem givet kø på vejene, men søndag eftermiddag melder politiet om, at 'trafikken glider igen'. Politiet advarer dog om, at Motorvej E45 fortsat er ekstrem glat flere steder, ligesom det fyger meget på dele af strækningen.

På Sjælland har snevejret især givet problemer på Københavns Vestegn, hvor politiet pludselig fik travlt, da der kom meldinger om fem trafikulykker på stribe.

- Vi har blandt andet haft to ene ulykker og et harmonikasammenstød, fortæller vagtchef Jens Møller fra Københavns Vestegns Politi.

Klokken 14.15 endte en bil med tre personer på hovedet på Holbækmotorvejen, da bilen skred ud på grund af glat fører. Ulykken skete på tilkørslen fra vallensbæk Torvevej, men ingen af de tre personer kom alvorligt til skade.

Kun et minut senere fik politiet en anmeldelse om et lignende uheld på motorring fire i sydgående retning. Lige efter afkørsel fire var en varebil også trillet rundt grundet glat føre. Der var to voksne og et barn i bilen, og alle slap uden alvorlige skader.

Klokken 14.21 mistede endnu en bilist herredømmet over sin bil på Holbækmotorvejen og endte i nødsporet, mens en bus skred ud klokken 14.32 i krydset mellem Roskildevej og Tårnvej. Bussen ramte en bil, der derefter ramte en anden bil, men der skete kun minde skader.

Uheldene på Sjælland kom dog først efter, at snevejret i løbet af formiddagen havde generet Jylland. Allerede fra morgenstunden kom der meldinger om de første ulykker i det Midtjyske. Klokken 9.45 væltede en rutebus på Vardevej i Kibæk.

- Der var heldigvis kun én passager i bussen - en ældre kvinde. Hun blev bragt på sygehuset med smerter i lænden, fortæller Carsten Henriksen, vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi. Hverken chaufføren eller den ældre kvinde skulle dog være alvorligt tilskadekomne.

Busulykken i Midtjylland kom kun få minutter før, at en anden bus væltede på Fyn på vej fra Nyborg mod Svendborg.

- 9.53 modtager vi beskeden om, at en bus er væltet på Svendborgvej. Vejene var formentlig lidt glatte, og bussen gled og tippede så ned i grøften, hvor den lå på siden, fortæller vagthavende hos Fyns Politi Erik Skov til bt.dk. Også i den fynske busulykke slap alle uden alvorlige skader, omend passagerne måtte vente i en time i bussen, inden de kunne komme fri.

Mere tragisk endte det på Hårupvej i Brædstrup ved Horsens, hvor en 76-årige kvinde fra Vejle omkring klokken 1o mistede livet i en bilulykke. Grundet glat føre, kom hendes bil over i modsatte kørebane. Syd- og Sønderjyllands Politi oplyser, at der i alt kom meldinger om ni mindre færdselsulykker grundet snevejret søndag.

Bt.dk har desuden talt med Falck, der oplyser, at søndagen har været relativt roligt, hvis man tager vejret i betragtning. Falck havde søndag eftermiddag 596 opgaver, hvoraf 107 har været fritrækninger.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.