En ukendt gerningsmand har i løbet af søndag aften begået intet mindre end fem røveriforsøg på Vesterbro i København.

Et af forsøgene blev til et regulært røveri, da det lykkedes manden at true sig til kassebeholdningen i en 7eleven-kiosk. Det oplyser Københavns Politi til bt.dk.

Gerningsmanden begyndte sit togt i en kiosk på Istedgade klokken 20.30. Fem minutter senere blev der slået alarm fra en butik på Hovedbanegården. Ingen af stederne lykkedes det manden at slippe derfra med noget.

Han gik ligeledes tomhændet fra restauranten Yan Yan og 7eleven på banegårdspladsen.

Manden virker ikke til at være bevæbnet, oplyser den centrale efterforskningsleder, Sune Christoffersen: 

- Han har tilsyneladende ingen våben med sig. Men han råber, skriger, vælter ting og prøver at få fat i ekspedienten. Og det gør selvfølgelig folk nervøse.

Gerningsmanden opførte sig derefter så truende i 7eleven ved Vesterport, at han kunne stikke af derfra med kassebeholdningen.

Københavns Politi hører gerne fra vidner, der kan bidrage til efterforskningen.

Gerningsmanden beskrives som: Sydlandsk/udenlandsk udseende, 20 - 25 år, ca. 180 cm høj, almindelig af bygning med kort mørkt hår. Han er iført en blå jakke med noget hvidt på. Formentlig en hvid lynlås.

- Han virker som en narkomanagtig type. Det er en, der skal have nogle stoffer, vil jeg tro, lyder vurderingen fra efterforskningslederen, der ikke vil betegne gerningsmanden som decideret farlig.