En 24-årig mand står tiltalt for drabet på en 37-årig mand på Søpavillonen nytårsaften sidste år. Han var til stede, men nægter sig skyldig.

Han kom for at slås, men endte med at dræbe.

Det er den korte udgave af anklagen mod en 24-årig mand, som hævdes at have dræbt 37-årige M'Hamed Seghaou på Søpavillonen i København nytårsmorgen 2009. Onsdag indledte Københavns Byret straffesagen mod den 24-årige, der nægter sig skyldig. Drabsvåbnet er aldrig blevet fundet.

På billeder fra Søpavillonens overvågningskameraer ser man, hvordan der for enden af etablissementets indgang pludselig opstår voldsom tumult blandt en større gruppe. M'Hamed Seghaou bliver først indblandet efter et par minutters slagsmål, men kort efter går det op for ham, at han bløder voldsomt fra maven og er i livsfare. Da han få minutter senere ankommer til Rigshospitalet, er han død.

Sagens nævninge og den tiltaltes mange kammerater, der var til stede i byretten, fik en minutiøs gennemgang af de mange videooptagelser fra de voldsomme scener, inden to af Søpavillonens vagter forklarede, hvordan de oplevede sammenstødene mellem de omkring 15-20 indblandede.

En af de to vagter forsøgte at holde knivmanden tilbage, men uden held.

- Han var helt væk, og hans øjne var nærmest ved at sprænge ud, forklarede vagten i retten.

Anklager Anne Birgitte Stürup lagde i retten vægt på, at den tiltalte bor på og omgås personer fra Blågårds Plads på Nørrebro. I forbindelse med efterforskningen for et års tid siden forklarede politiet, at den gruppe unge, som den tiltalte var en del af, tilsyneladende bevidst forsøgte at piske en stemning op på Søpavillonen.

Den tiltalte erkendte via sin forsvarer, at han var til stede på Søpavillonen, men han hverken dræbte M'Hamed Seghaou eller optræder på nogen af billederne fra stedets overvågningskameraer, lød det. Han vil tidligst udtale sig i sagen, når samtlige vidner er afhørt.

Den 24-årige står desuden tiltalt for vold af særlig brutal karakter mod den dræbtes bror og forsøg på manddrab på en tredje person.

Dommen ventes afsagt 19. januar.

/ritzau/